obchodné

Ako vypracovať chartu LLC

Ako vypracovať chartu LLC

Video: 07 Petra Vadovicova - National Action Plan for Obesity 2015-2020 SR 2024, Júl

Video: 07 Petra Vadovicova - National Action Plan for Obesity 2015-2020 SR 2024, Júl
Anonim

Charta je hlavným dokumentom pri zakladaní spoločnosti s ručením obmedzeným (LLC). Na základe tohto dokumentu bude spoločnosť vykonávať svoje činnosti, preto by príprava charty mala prevziať plnú zodpovednosť. Podľa nových požiadaviek zákona je pri príprave charty spoločnosti LLC potrebné zohľadniť značný počet zmien.

Image

Budete potrebovať

Občiansky zákonník, štandardná forma zakladateľskej zmluvy

Návod na použitie

1

Rozhodnite sa, koľko zakladateľov bude mať spoločnosť s ručením obmedzeným. Charta spoločnosti s jedným zakladateľom sa bude líšiť od dokumentu s dvoma alebo viacerými zakladateľmi.

2

Ak ste si vybrali spoločnosť založenú jedným zakladateľom, majte na pamäti, že zriaďovateľ rozhoduje o záležitostiach v pôsobnosti valného zhromaždenia osobne a písomne ​​sa vypracuje. Nie je potrebné konať valné zhromaždenie a dodržiavať formálne postupy s ním spojené.

3

Pri príprave charty s jediným zakladateľom zvážte adresu spoločnosti. Pri zakladaní podniku sa často vyžaduje registrácia spoločnosti na domácej adrese. To by mala byť adresa jediného výkonného orgánu, t. Generálny riaditeľ, nie zakladateľ.

4

Uveďte funkčné obdobie vedúceho. Vyhnete sa odkladaniu a zbytočnej byrokracii, ak v charte alebo na dobu neurčitú uvediete funkčné obdobie 5 rokov.

5

Pri určovaní jediného zakladateľa charty môžete uviesť fyzickú aj právnickú osobu vrátane viacerých účastníkov. Zároveň však nemôže spoločnosť úplne vlastniť iná spoločnosť s jedným účastníkom.

6

Ak charta ustanovuje dvoch zakladateľov, uveďte v dokumente ustanovenia týkajúce sa interakcie medzi účastníkmi. Najmä podľa existujúcich noriem by sa charta mala priamo vzťahovať na možnosť bezplatného odchodu účastníka zo spoločnosti.

7

V charte uveďte ochranné mechanizmy, ktoré neumožňujú situáciu, v ktorej môže partnerský podiel ísť „nabok“. Opačná stratégia spočíva v vytvorení charty, ktorá je pre investorov čo najotvorenejšia.

8

Poskytnúť v charte možnosť odcudzenia podielu účastníka bez účasti notára. Pomôže to znížiť náklady na notifikáciu transakcie.

9

Registrujte v charte možnosť uplatniť predkupné právo, to znamená právo účastníka vyplatiť prioritne podiel partnera. Uveďte kritérium ceny odcudzenia akcií pri výkone prednostných práv: v nominálnej hodnote alebo v hodnote čistých aktív. Samostatne uveďte možnosť prevodu akcie na tretie strany dedičstvom, darom atď. Nezabudnite v dokumente uviesť podmienky a postup platenia účastníka hodnoty odcudzenej akcie.

10

Ostatné ustanovenia charty nezávisia od počtu zakladateľov. Vezmite hlavné oddiely a ustanovenia zo štandardnej vzorovej charty poskytnutej spoločnosti s ručením obmedzeným a kreatívne ich prepracujte pre vašu situáciu.

Ako vypracovať chartu LLC v roku 2019

Odporúčaná