obchodné

Ako si vytvoriť svoje vlastné vydanie

Ako si vytvoriť svoje vlastné vydanie

Video: Ako si vytvoriť tričko s vlastnou potlačou rýchlo a jednoducho 2024, Júl

Video: Ako si vytvoriť tričko s vlastnou potlačou rýchlo a jednoducho 2024, Júl
Anonim

Trh s modernými médiami je veľmi bohatý a rozmanitý. Nové vydania sa objavujú takmer neustále. Dnes si takmer každý môže vytvoriť svoj vlastný časopis alebo noviny.

Image

Návod na použitie

1

Prvá vec, ktorú treba začať pri rozhodovaní o otvorení publikácie, je výber tém. Vaše médiá môžu mať úzke zameranie (svadobné, automobilové, právne, detské atď.) Alebo môžu pokryť udalosti a problémy z rôznych sfér života.

2

Druhý krok logicky nasleduje od prvého. Pri výbere témy sa musíte rozhodnúť o cieľovom publiku. Položte si otázku: „Kto by sa o to mohol zaujímať?“ Ak chcete objektívnejšie posúdiť situáciu, môžete vykonať prieskum medzi ľuďmi rôzneho pohlavia, veku a sociálneho postavenia a zistiť, kto uprednostňuje myšlienku vašej publikácie.

3

Počet a smer reklamy prezentovanej na stránke priamo závisí od témy a publika publikácie. Rôzni čitatelia by mali mať iný prístup. Publikácia zameraná na deti by nemala mať veľa reklám, pretože to môže spôsobiť negatívnu reakciu rodičov. Ak by sa napríklad vaša cieľová skupina mala stať napríklad dospelý muž s vysokým príjmom, potom bude vhodná reklama na drahé autá, módne pánske oblečenie, elitný alkohol atď.

4

Ihneď určte, aký bude hlavný príjem publikácie. Vo všeobecnosti platí, že tlačené médiá sa oplatia predajom reklamných stránok a predajom tlačených médií. Je potrebné poznamenať, že príjmy z reklamy ďaleko prevyšujú príjmy z predaja samotnej publikácie. Mnoho moderných publikácií sa všeobecne distribuuje bezplatne a existujú iba za peniaze z reklamy.

5

Na vydanie prvého (pilotného) čísla je potrebný určitý počiatočný kapitál. Keď bude skúšobná kópia vo vašich rukách, môžete začať hľadať sponzorov a inzerentov. Vašou úlohou je zaujať potenciálneho klienta alebo sponzora, sprostredkovať mu myšlienku, že vaša publikácia je veľmi sľubná a určite s vami musíte pracovať. Osobne nie je možné stretnúť všetkých potenciálnych inzerentov, pretože to bude trvať príliš dlho. Urobte kompetentnú a zaujímavú obchodnú ponuku, popíšte v nej všetky charakteristiky publikácie a podmienky spolupráce. Pošlite ponuku potenciálnym partnerom, zavolajte im späť a opýtajte sa, či majú záujem. Potom pokračujte v práci so zainteresovanými zákazníkmi a hľadajte nových.

Ako vytvoriť a udržiavať rubriku v Samizdate

Odporúčaná