Obchodné riadenie

Ako vytvoriť svoju značku

Ako vytvoriť svoju značku

Video: Ako si vytvoriť tričko s vlastnou potlačou rýchlo a jednoducho 2024, Júl

Video: Ako si vytvoriť tričko s vlastnou potlačou rýchlo a jednoducho 2024, Júl
Anonim

Nissan Teana je značka automobilu pre bohatých ľudí. Apple je značka pre úspešného podnikateľa. Pivo Klinskoe je značka pre nenáročnú mládež. Všetky tieto odlišné veci spája jedna vec: sú známe, ich meno samo osebe spôsobuje určité asociácie, napríklad so skupinou ľudí, s obrazom, so životným štýlom. Okrem toho sú dobre známe a pri výbere piva Klinsky a málo známeho piva rovnakej cenovej kategórie kupujúci pravdepodobne uprednostní prvú možnosť. Čo musí mať váš produkt značku?

Image

Návod na použitie

1

Ak chcete vytvoriť značku svojho produktu, musíte vedieť, aké ďalšie podobné výrobky sú na trhu a ktoré z nich majú najsilnejšiu značku. Stane sa vaším konkurentom. Vašou úlohou je umiestniť váš produkt ako rovnaký, ale mať určitú výhodu. Napríklad, váš šampón pre mastné vlasy nielen dobre opláchne vlasy, ale pôsobí aj na pokožku hlavy tak, že vlasy dlho nestanú mastnými, pretože práve pre nadmerné mastné vlasy je to „pokožka hlavy“.

2

Značka vždy vysiela správu, ktorá je pozitívna pre určitý okruh ľudí. Pre niekoho, kto riadi Nissan Teana, môže byť takou pozitívnou správou elegancia a solídnosť vozidla v kombinácii so spoľahlivosťou. Pre niekoho, kto pije Klinskoye - uvoľnenie, zábava, oslobodenie od povinností, schopnosť „ísť na hranu“.

3

Značka sa skladá z malých vecí. Každý detail sa môže ukázať ako kľúčový a neúspešný. Môžete predĺžiť životnosť automobilu - veľmi dôležitá kvalita, ale nízka úroveň predaja, pretože ľudia, ktorí sú ochotní kúpiť toto konkrétne auto, potrebujú bezpečnosť, štýl, schopnosť jazdiť vysokou rýchlosťou, atď.

4

Začať propagáciu značky pred uvedením produktu na trh, podnietiť záujem spotrebiteľov. Pred odchodom do obchodu a nákupom šampónu (príklad použijeme so šampónom pre mastné vlasy) by si mal spotrebiteľ pevne uvedomiť, že okrem iného existuje špeciálny šampón, ktorý dobre pôsobí na mastnú pokožku hlavy, ktorá ho odlišuje od ostatných. podobné šampóny.

5

Propagácia by nemala byť agresívna. Spotrebitelia sú unavení z príliš posadnutej ponuky tovaru a služieb. Môžete začať s propagáciou (distribúcia malých skúmaviek šampónu zadarmo), najmä preto, že ich veľa ľudí vníma pozitívne, potom choďte na reklamu v ženských časopisoch, potom do televízie.

Táto stránka je o malom podnikaní. v roku 2019

Odporúčaná