Druhy činností

Ako si vytvoriť vlastnú cestovnú kanceláriu

Ako si vytvoriť vlastnú cestovnú kanceláriu

Video: #8 Visistories Matej Otčenáš |FutbalTour| -Ako sa (ne)podarilo vytvoriť športovú cestovnú kanceláriu 2024, Júl

Video: #8 Visistories Matej Otčenáš |FutbalTour| -Ako sa (ne)podarilo vytvoriť športovú cestovnú kanceláriu 2024, Júl
Anonim

Myšlienka vytvorenia cestovnej spoločnosti v našej dobe je medzi začínajúcimi podnikateľmi veľmi populárna. Je to skôr ziskový podnik, ale nie každý dokáže vydržať tvrdú konkurenciu na tomto trhu: dva roky po otvorení zostane aktívnych iba 10% spoločností.

Image

Návod na použitie

1

Ak chcete otvoriť svoju vlastnú cestovnú spoločnosť, musíte uzavrieť dohodu s cestovnými kanceláriami. Zaoberajú sa vývojom zájazdov, tvorbou cien za ne, ako aj veľkosťou odpočtov provízií pre cestovné kancelárie. Čím väčší je počet prehliadok, ktoré spoločnosť predáva, tým je vyššia provízia, na ktorú sa môže spoľahnúť.

2

Pri výbere cestovnej kancelárie by ste mali venovať pozornosť predovšetkým spoľahlivosti spoločnosti, a nie cenovej hladine. Pred uzavretím dohody sa rozhodnite, pre ktoré publikum budú vaše služby určené. Na základe toho si vyberte najvhodnejšie cestovné produkty, ako aj operátorov, ktorí ich poskytujú.

3

Spolu s prípravou podkladov a uzatváraním zmlúv je potrebné zaoberať sa aj prehliadkou a prípravou priestorov pre kanceláriu. Pre začiatočníkov vám bude stačiť kancelária do 20 metrov štvorcových. Musí mať vyhradenú telefónnu a internetovú linku.

4

Po výbere priestorov pre kanceláriu bude potrebné vykonať kozmetické opravy a vybaviť ich pre ďalšiu prácu. Okrem toho musíte zakúpiť nábytok a kancelárske vybavenie. Nezabudnite na dizajn. Pri kontaktovaní vašej spoločnosti by mal klient chcieť ísť na výlet čo najskôr.

5

Pokiaľ ide o zamestnancov, cestovná kancelária bude po prvýkrát potrebovať 1 - 2 predajných manažérov. Vedúci môže kombinovať prácu administrátora, reklamného manažéra a tiež plniť povinnosti v oblasti služieb zákazníkom. S rozvojom podnikania sa môže zvýšiť počet zamestnancov, pretože stačí, ak jeden manažér obsluhuje viac ako 100 aplikácií mesačne.

6

Pri otváraní cestovnej spoločnosti by sa malo reklame venovať osobitné miesto. Najobľúbenejšia je v súčasnosti reklama na internetových stránkach. Reklama v odborných publikáciách, časopisoch a exteriérovej reklame je efektívna.

7

Doba návratnosti cestovnej agentúry bude samozrejme závisieť od počtu prilákaných zákazníkov, zoznamu služieb a kvality ich poskytovania. Cestovné kancelárie sa spravidla vyplácajú do 1, 5 až 2 rokov.

Odporúčaná