ostatné

Ako odpísať pokladňu

Ako odpísať pokladňu

Video: Vanda za pokladňou (NOVÝ ŽIVOT) 2024, Júl

Video: Vanda za pokladňou (NOVÝ ŽIVOT) 2024, Júl
Anonim

Pokladne majú, rovnako ako každé iné zariadenie, vlastnú životnosť. A keď vyprší jeho platnosť, musíte odpisovať pokladňu. Odpisy pre podniky používajúce zjednodušený daňový systém sa však líšia od odpisov pre organizácie, ktoré platia dane podľa všeobecného systému.

Image

Budete potrebovať

pokladňa, daňový kód, kalkulačka, účtovná závierka.

Návod na použitie

1

Pokladnica má svoju vlastnú dobu používania, maximálne - 7 rokov. Zostatkovú hodnotu registračných pokladníc je možné odpísať, ak ich životnosť nepresiahla sedem rokov. Ak v podniku používate zjednodušený daňový systém, musia sa počiatočné náklady na registračnú pokladňu zahrnúť do nákladov. V priebehu používania registračnej pokladnice sa účtujú odpisy tohto zariadenia a do konca doby životnosti sa všetky náklady zaúčtujú do nákladov. Nebude teda nič odpisovať.

2

Ďalšia situácia nastáva v spoločnosti, ktorá platí dane do štátneho rozpočtu podľa všeobecného daňového systému. Počas životnosti pokladnice boli odpisy zahrnuté do nákladov spoločnosti. Odpis sa uskutoční pred jeho koncom. Vypočítajte zostatkovú hodnotu pokladnice, ktorá bude predstavovať rozdiel medzi počiatočnými nákladmi a výškou odpisových nákladov, ktoré sú zahrnuté do daňového priznania za minulé zdaňovacie obdobia, ktoré sa zhodujú s dobou životnosti zariadenia pokladnice. Výsledok odložte na neprevádzkové výdavky v súlade s článkom 265 daňového poriadku Ruskej federácie.

3

Keďže pri uplatňovaní všeobecného daňového systému organizácie platia daň z pridanej hodnoty, v procese používania pokladnice bola táto daň účtovaná za operácie, ktoré sa s ňou vykonávali. V súlade s tým sa spoločnosť odpočíta od zostatkovej hodnoty bankomatu. Vynásobte ho sadzbou dane z pridanej hodnoty a pri predložení colného vyhlásenia, výsledok sa vzťahuje na iné daňové výdavky.

4

Ak chcete pokladnicu odpisovať a jej životnosť vypršala a do odpisov sa vám nepodarilo zahrnúť všetky náklady, potom je možné pokladňu predať za náhradné diely alebo jednoducho vyradiť. Keďže zostatkovú hodnotu nemožno pripísať nákladom. V tomto prípade spoločnosť získa pomocou tejto techniky stratu vo výške zostatkovej hodnoty registračnej pokladnice.

O postupe na odpísanie pokladnice vylúčenej z registra s uplynutou štandardnou dobou odpisovania

Odporúčaná