ostatné

Ako odísť so zjednodušeným daňovým systémom

Ako odísť so zjednodušeným daňovým systémom

Video: Účtovníctvo na základe zmluvy s Wildberries, Ozon, Lamoda (daňové režimy, transakcie) 2024, Júl

Video: Účtovníctvo na základe zmluvy s Wildberries, Ozon, Lamoda (daňové režimy, transakcie) 2024, Júl
Anonim

Zjednodušený daňový systém alebo zjednodušený daňový systém (všeobecne nazývaný „zjednodušený daňový systém“) je daňový režim zameraný na zníženie daňového zaťaženia v organizáciách, existujú však situácie, keď podnikateľ chce opustiť zjednodušený daňový systém. Ako to možno urobiť, prečítajte si nižšie.

Image

Budete potrebovať

- žiadosť zavedeného formulára na daňový inšpektorát.

Návod na použitie

1

Aby ste prešli od zjednodušeného daňového systému (zjednodušeného daňového systému), podajte žiadosť na daňovom úrade v mieste bydliska od 1. októbra do 30. novembra bežného roka. A od nasledujúceho vykazovaného roku budete platiť dane v inom režime.

2

Ak ste zaplatili STS, ale z nejakého dôvodu nechcete viac uplatňovať tento daňový režim a chcete opustiť STS čo najskôr, musíte vytvoriť podmienky, aby ste sa na tento typ daňového režimu nevzťahovali, napríklad otvorený vetva. V takom prípade môžete od začiatku toho istého mesiaca prejsť na iný daňový režim.

3

Ak sa však rozhodnete opustiť STS, nezabudnite, že podnikateľ, ktorý prešiel z STS na iný daňový režim, má právo, ak chce, prejsť naň najskôr o rok neskôr.

4

Ak ste práve začali svoju činnosť samostatného podnikateľa, máte právo okamžite začať uplatňovať zjednodušený daňový systém. Do piatich dní po registrácii ako fyzická osoba podajte žiadosť na daňovom úrade.

5

Ak chcete správne vyplniť žiadosť o prechod na zjednodušený daňový systém, musíte sa rozhodnúť, ako vypočítate jednotnú daň pre zjednodušený daňový systém. Podľa daňového poriadku Ruskej federácie sa daň môže vypočítať buď z príjmu, alebo z príjmu mínus náklady. V prvom prípade bude sadzba dane 6% av druhom - 15%.

6

Pri výbere zvážte náklady na typ činnosti. Napríklad, ak vlastníte malú výrobu s materiálovými nákladmi, je lepšie zvoliť si objekt príjmu mínus náklady.

7

Ak napríklad neočakávate veľké výdavky, dlho ste si zaobstarali, nainštalovali a nainštalovali všetky zariadenia alebo ak vykonávate činnosti, ktoré nevyžadujú investície, napríklad prenájom, potom si môžete slobodne zvoliť predmet zdanenia príjmu.

8

Ak zmeníte názor na výber základu dane, môžete to oznámiť daňovým inšpektorom do 20. decembra predchádzajúceho roka, po ktorom sa začne uplatňovať zjednodušený daňový systém. Môže sa to robiť ročne, ale predmet zdaňovania sa nemôže zmeniť počas zdaňovacieho obdobia, t. bežný rok.

Ľudská účtovná encyklopédia v roku 2019

Odporúčaná