ostatné

Ako znížiť základné imanie LLC

Ako znížiť základné imanie LLC

Video: Spoločnosť s ručením obmedzeným 2024, Júl

Video: Spoločnosť s ručením obmedzeným 2024, Júl
Anonim

Zníženie základného imania spoločnosti je možné na základe osobnej iniciatívy jej účastníkov av niektorých prípadoch regulovaných právnymi predpismi o LLC. Základné imanie spoločnosti je majetok alebo hotovosť, za ktorú sú účastníci LLC zodpovední za záväzky voči veriteľom.

Image

Budete potrebovať

  • - rozhodnutie zhromaždenia zakladateľov znížiť základné imanie;

  • - výpis z registra;

  • - pasy zakladateľov;

  • - osvedčenie o štátnej registrácii právnickej osoby;

  • - DIČ / PPC.

Návod na použitie

1

O zmene základného imania v smere zníženia možno rozhodnúť iba na valnom zhromaždení zakladateľov. Ak má spoločnosť jedného člena, potom jediným rozhodnutím.

2

Do programu schôdze uveďte zníženie emisií takého druhu, ako je skutočné zníženie výšky základného imania, zmena veľkosti akcií, zmena menovitej hodnoty akcií, schválenie zmien stanov spoločnosti a informovanie veriteľov spoločnosti o znížení veľkosti správcovskej spoločnosti.

3

Informujte veriteľov spoločnosti najneskôr do 30 dní od rozhodnutia o zmene výšky základného imania na stretnutí zakladateľov. Oznámenie môže byť zaslané poštou alebo doručené osobne podpisom. Kópie týchto dokumentov budete potrebovať počas štátnej registrácie zníženia základného imania.

4

Uverejnite informácie o zmenách vo „Vestníku štátnej registrácie“. Text správy musí obsahovať: názov právnickej osoby, PSRN, DIČ / KPP, adresu sídla, dátum rozhodnutia a orgánu, ktorý ho vydal, ako aj novú veľkosť schváleného kapitálu po znížení.

5

Doklady o štátnej registrácii zmien musíte predložiť daňovému úradu do jedného mesiaca od odoslania posledného oznámenia veriteľom. Všetky zmeny nadobudnú účinnosť pre tretie strany až od okamihu ich štátnej registrácie.

6

Pre štátnu registráciu zmien základného imania a nové vydanie charty je potrebné predložiť registračnému orgánu tieto kópie dokladov: osvedčenie o registrácii u daňového úradu, osvedčenie o registrácii právnickej osoby, údaje o novej veľkosti základného imania, zakladajúce dokumenty, kópie pasov všetkých zakladateľov, Generálny riaditeľ a hlavný účtovník, výpis z registra, kópie osobného DIČ riaditeľa a zakladateľov.

Venujte pozornosť

V súvislosti so zmenami zavedenými spolkovým zákonom z 18. júla 2011 č. 228 je potrebné informovať registračný orgán o rozhodnutí znížiť základné imanie do 3 pracovných dní. Musíte tiež zverejniť oznámenie o znížení základného imania dvakrát s frekvenciou raz mesačne, t. 2 mesiace v rade.

Užitočné rady

Nie je možné znížiť základné imanie, ak je jeho výška nižšia ako 10 000 rubľov.

ako znížiť základné imanie v llc s

Odporúčaná