rozpočtovanie

Ako zvýšiť priemerný účet

Ako zvýšiť priemerný účet

Video: Ako Zvýšiť CENU Účtu!😱Návod 2024, Júl

Video: Ako Zvýšiť CENU Účtu!😱Návod 2024, Júl
Anonim

Priemerný účet vo vašej kaviarni je pevne na úrovni 1 000 - 1500 rubľov a nechce rásť? Možno jedným z najlepších spôsobov, ako ho zvýšiť, bude zmena formátu vašej kaviarne, a teda prilákanie nových zákazníkov.

Image

Návod na použitie

1

Ak chcete zvýšiť priemerný účet, je ťažké odolať takým zdanlivo jednoduchým činnostiam, ako je zvýšenie cien za jedlá, ktoré sú najviac žiadané. S týmito vecami by ste mali byť opatrní: zvýšením cien za najpredávanejšie jedlá môžete prísť o niektorých svojich stálych zákazníkov. Možno prídu do vašej kaviarne práve preto, že môžete jesť dobre a piť pivo za 1 000 rubľov. Ak bude táto príležitosť odstránená, vaša kaviareň pre nich prestane byť atraktívna a noví zákazníci sa neobjavia.

2

S cieľom zvýšiť priemerný účet sa zdá potrebné prilákať nových zákazníkov - napríklad tých, ktorí budú pripravení opustiť napríklad 1 000 - 1 000 rubľov, ale viac ako 2 000 večer. Na začiatok je dôležité pochopiť, aký je typ zákazníka a čo (aké jedlá a nápoje, akú atmosféru, hudbu atď.) Uprednostňujú.

3

Je ľahko vidieť takého potenciálneho klienta - za týmto účelom môžete ísť do akejkoľvek kaviarne, v ktorej je priemerná kontrola vyššia ako tá vaša. Po pozorovaní jeho návštevníkov môžete urobiť približný portrét klienta a prostredia, ktoré potrebuje.

4

Potom môžete začať robiť zmeny v ponuke (znížte výber značiek piva, ale diverzifikujte výber kokteilov - sú drahšie a častejšie žiadané medzi bohatšími ľuďmi). Je dôležité premýšľať o zmene formátu samotnej kaviarne. Možno to stojí za iný spôsob, ako zariadiť izbu? Rovnaká miestnosť môže byť vďaka svojmu dizajnu úmyselne hrubá a primitívna, v domácnosti aj v ročníku. Namiesto tanečnej hudby na pozadí môžete napríklad hrať jazz.

5

Čím dlhšie klient ostáva vo vašej kaviarni, tým viac bude priemerný účet. Klienta môžete „odložiť“ organizovaním rôznych podujatí - koncertov, premietaní filmov. Ak si neželáte zmeniť svoju kaviareň na klub, stačí v nej usporiadať malú knižnicu alebo ponúknuť zákazníkom hranie stolových hier (šach, backgammon atď.). Zaujímavú knihu je možné stráviť v kaviarni oveľa dlhšie, ako len pri obede, okrem toho si čítanie vyžaduje „dobitie“ vo forme extra šálky kávy s dezertom.

6

Je dôležité, aby o týchto zmenách vo vašej kaviarni čo najskôr vedelo oveľa viac ľudí. Na tento účel sú vhodné najjednoduchšie spôsoby propagácie - distribúcia letákov návštevníkom v podobnej kaviarni (prečo k vám neprídu nabudúce?), Umiestňovanie bannerov do siete.

Odporúčaná