rozpočtovanie

Ako zvýšiť základné imanie spoločnosti LLC v roku 2017

Ako zvýšiť základné imanie spoločnosti LLC v roku 2017

Video: Odhalenie pravého Donalda Trumpa: ničivé obvinenie z jeho podnikania a života (2016) 2024, Júl

Video: Odhalenie pravého Donalda Trumpa: ničivé obvinenie z jeho podnikania a života (2016) 2024, Júl
Anonim

Existuje niekoľko spôsobov, ako zvýšiť základné imanie spoločnosti LLC. Jedným z nich je zvýšenie z dôvodu majetku. Na tento účel musíte pripraviť balík potrebných dokumentov a kontaktovať daňový úrad v mieste sídla spoločnosti alebo samostatnú registráciu Federálnej daňovej služby.

Image

Budete potrebovať

  • - vyhlásenia vo forme Р13001 a Р14001, podpísané generálnym riaditeľom a potvrdené notárom;

  • - nové vydanie charty alebo dodatkov k charte, v Moskve originál a kópia v regiónoch 2-3 originály;

  • - zápisnice z valného zhromaždenia zriaďovateľov alebo rozhodnutie jediného účastníka;

  • - šitá a opečiatkovaná kópia súvahy LLC za predchádzajúci rok;

  • - žiadosť o kópiu charty (iba v Moskve);

  • - potvrdenky o zaplatení štátnej dane za registráciu zmien;

  • - prijatie platby štátnej dane za vydanie kópie charty (iba v Moskve).

Návod na použitie

1

Rozhodnutie o zvýšení základného imania na náklady majetku musí byť vyhotovené v zápisnici z valného zhromaždenia zriaďovateľov alebo jediným rozhodnutím, ak je zriaďovateľom. Minimálnou požiadavkou zákona je prítomnosť najmenej dvoch tretín účastníkov na stretnutí LLC. Ak však charta stanoví prísnejšie požiadavky na uznášaniaschopnosť, budú sa musieť rešpektovať. Základom takého rozhodnutia môže byť iba účtovná závierka za uplynulý rok, na stretnutí by sa malo zvážiť aj rozdelenie podielov zakladateľov na základnom imaní a zavedenie príslušných zmien a doplnení charty LLC.

2

Potom je potrebné pripraviť balík potrebných podkladov pre štátnu registráciu zmien v zakladacej listine LLC týkajúcich sa základného imania. Za týmto účelom vyplňte tlačivá žiadosti 130001 a 140001 a osvedčte ich podpisom generálneho riaditeľa za prítomnosti notára, pripravte novú chartu, platte štátne poplatky z bežného účtu LLC. Súčasťou balíka dokumentov je aj rozhodnutie alebo protokol valného zhromaždenia o zvýšení základného imania a kópia súvahy za v minulom roku, šité a overené podpisom generálneho riaditeľa a pečate.

3

Všetky tieto doklady musia byť predložené daňovému úradu do jedného mesiaca odo dňa rozhodnutia o zvýšení základného imania. Tento dátum je určený zápisnicou z valného zhromaždenia alebo jediným rozhodnutím jediného zakladateľa LLC so zodpovedajúcim rozhodnutím.Ak sú doklady v poriadku, do piatich dní odo dňa prijatia stanov a všetkých súvisiacich údajov sa do dane vydajú doklady potvrdzujúce potrebné zmeny. nadobudnú účinnosť pre tretie strany a organizácie od okamihu ich štátnej registrácie.

Venujte pozornosť

Je možné zvýšiť základné imanie za predpokladu, že predtým stanovené základné imanie je úplne splatené, suma, o ktorú sa zvyšuje v dôsledku majetku spoločnosti, nepresiahne rozdiel medzi hodnotou čistých aktív spoločnosti LLC a výškou jej základného imania a rezervného fondu spoločnosti na konci druhého a každého z nich. v nasledujúcom finančnom roku hodnota čistých aktív spoločnosti nie je menšia ako základné imanie (v opačnom prípade je potrebné ho znížiť a zaregistrovať) a nie nižšie ako minimálna výška základného imania (10 000 rubľov) v čase štátna registrácia (v opačnom prípade bude musieť byť likvidácia LLC).

Odporúčaná