ostatné

Ako zistiť podrobnosti dôchodkových fondov

Ako zistiť podrobnosti dôchodkových fondov

Video: Finančná gramotnosť a zdravý sedliacky rozum (Martin Šuster) 2024, Júl

Video: Finančná gramotnosť a zdravý sedliacky rozum (Martin Šuster) 2024, Júl
Anonim

Povinné dôchodkové poistenie sa môže vykonávať prostredníctvom dôchodkového fondu Ruska alebo prostredníctvom neštátnych dôchodkových fondov. Bankové údaje o fondoch budú potrebovať fyzické aj právnické osoby na prevod poistného. Adresy sú potrebné na výmenu dokumentov, telefónov - na objasnenie informácií o sporných otázkach.

Image

Návod na použitie

1

Zistite platobné podrobnosti regionálnych pobočiek dôchodkového fondu Ruskej federácie na oficiálnej webovej stránke FIU. V sekciách „Pre zamestnávateľov“ a „Štátny program spolufinancovania dôchodkov“ na stránke sa nachádzajú príklady vyplnenia potvrdení a platobných príkazov pre fyzické aj právnické osoby.

2

Adresy a telefóny územných celkov Moskvy a Moskovského regiónu nájdete na rovnakom mieste v časti „Kontakty“. Príslušnosť k jednej z divízií závisí od oficiálnej adresy právnickej alebo fyzickej osoby. Organizácia môže špecifikovať číslo svojho riadenia FIU v zakladajúcich dokumentoch. Pri registrácii podniku na daňovom úrade je spoločnosť automaticky zaregistrovaná na FIU, poštou sa zašle potvrdenie o registrácii. Chýbajúce podrobnosti môžete zistiť volaním teritoriálnych pobočiek RF PF alebo volaním horúcej linky v Moskve a Moskovskom regióne 8 (495) 987-09-09.

3

Ak si neželáte, aby sa vaše dôchodkové poistenie vykonávalo prostredníctvom FIU, vyberte neštátny dôchodkový fond (FNM). Ich zoznam je uvedený v zodpovedajúcom pododdieli oddielu „Investovanie do dôchodkového sporenia“. Uvádza zoznam mien, DIČ, skutočných a zákonných adries FNM. Bankovníctvo a ďalšie potrebné informácie nájdete na oficiálnej webovej stránke vybranej spoločnosti.

Venujte pozornosť

Príspevky na penzijné fondy sú povinné pre všetkých pracujúcich občanov Ruskej federácie. Je dôležité správne prevádzať platby, aby organizácie nemali pri inšpekciách FIU žiadne nedorozumenia a aby jednotlivci nemali problémy so zaslúženým dôchodkom.

Užitočné rady

Právnické osoby sa musia zaregistrovať v Ruskom dôchodkovom fonde. Jednotlivci si musia zvoliť štátny alebo neštátny fond na povinné dôchodkové poistenie pre účely poskytovania služieb.

Neštátne dôchodkové fondy

Odporúčaná