Obchodné riadenie

Ako splatiť dlh spoločnosti

Ako splatiť dlh spoločnosti

Video: o. D. Chmielewski - 08_07 Jedine Boh človek mohol splatiť náš dlh 2024, Júl

Video: o. D. Chmielewski - 08_07 Jedine Boh človek mohol splatiť náš dlh 2024, Júl
Anonim

Podnikanie funguje na dôvere. Ale niekedy jeho limit končí a vy musíte získať späť nahromadený dlh. A tu môžu nastať problémy: dlžníci spravidla neponáhľajú s vrátením peňazí. Existuje niekoľko spôsobov, ako ísť.

Image

Návod na použitie

1

Rokovať s dlžníkom ihneď po porušení platobných lehôt. Napíšte sťažnosť s odkazmi na súčasnú zmluvu a právne predpisy. Poraďte sa s právnikmi o tom, ako napísať takéto listy. Správne vykonaná korešpondencia nebude len vyvíjať nátlak na vašu protistranu, ale tiež vás pripraví na možný súdny proces. Môže byť potrebná reštrukturalizácia dlhu. Ak dlžník poskytuje presvedčivé záruky, môžete pokračovať v splátkovom kalendári, pretože je vhodné vyriešiť záležitosť v predsúdnom konaní.

2

Vyvíjajte morálny tlak na vodcov bezohľadnej spoločnosti. Je pravda, že takéto opatrenia sú na pokraji zákona. Existujú však bezpečnostné služby, ktoré vedú náročné rokovania a často dosahujú výsledky.

3

Súdne vymáhanie pohľadávok. Aby ste to mohli urobiť, musíte starostlivo pripraviť dokumentáciu, najať kvalifikovaného právnika špecializujúceho sa na rozhodcovskú prax. Ale buďte pripravení na nejaké ťažkosti. Arbitrážne prípady sú zdĺhavé. Majú niekoľko príkladov a nasledujúce rozhodnutia môžu zrušiť predchádzajúce rozhodnutia. Okrem toho ani vyhraný prípad neznamená inkaso pohľadávok. Exekútori často nenájdu majetok, ktorý je možné vylúčiť. Okrem toho v tomto prípade nedochádza k rýchlemu vráteniu dlhov.

4

Ak už máte k dispozícii exekučný titul, vyhľadajte svoj bankový účet u svojho dlžníka. Tieto informácie si môžete vyžiadať od daňového úradu alebo môžete nadviazať vzťahy v rámci dlžníckej organizácie a zistiť, ako sa ich finančné činnosti skutočne vykonávajú. Po prijatí zoznamu účtov kontaktujte svoju úverovú inštitúciu so žiadosťou o odpísanie peňazí vo váš prospech. Tam to musia splniť do 3 dní.

5

Uzavrieť dohodu s inkasnou agentúrou. Toto je špecializovaná organizácia na vymáhanie pohľadávok. Vyberte jednu z možností pre prácu s ňou. Agentúre môžete previesť právo zastupovať svoje záujmy ako veriteľa. A svoje pohľadávky môžete preniesť na zberateľa. Nie každý dlh sa samozrejme dá predať. A za vrátenie dlhov musí platiť.

Ako splácať dlhy

Odporúčaná