Obchodné riadenie

Ako viesť účtovníctvo v obchode

Ako viesť účtovníctvo v obchode

Video: Jednoduché a podvojné účtovníctvo 2024, Júl

Video: Jednoduché a podvojné účtovníctvo 2024, Júl
Anonim

Otvorenie obchodu, okrem nákupu tovaru a prilákania zákazníkov, prináša so skladovaním veľa problémov. Zdĺhavá práca pri štúdiu dokumentov, ich extrahovaní, archivovaní a spracovaní sa často javí prázdna a hlúpa. To však nie je úplne pravda. Následne, s nedbanlivým prístupom, bude potrebné obnoviť účtovníctvo.

Image

Návod na použitie

1

Pri starostlivom vedení účtovníctva vám budú účtovné údaje užitočné v každej situácii. Preto si to uschovajte, aj keď vám právne predpisy vo vašom prípade umožňujú. V každom prípade budete musieť vyplniť potrebné daňové doklady (pre daňové úrady) a na účely analýzy mnohých aspektov, zaznamenania tovaru a určenia výkonu obchodu bude potrebné účtovníctvo vedenia založené na účtovníctve.

2

Najmite profesionálneho účtovníka, aby ste sa nebáli kvality a včasného účtovníctva, ponorte sa do všetkých nuancií. Takto budete mať vždy po ruke všetky potrebné informácie, ktorých relevantnosť a presnosť je vám zaručená. Zároveň vás obchádzajú domáce práce s prichádzajúcimi a odchádzajúcimi dokumentmi, ich syntéza a analýza. Táto metóda je najdrahšia, ale tiež najspoľahlivejšia. V osobe účtovníka nájdete dobrého asistenta.

3

Kontaktujte spoločnosť špecializujúcu sa na účtovnícke služby. Je ich veľa a náklady na asistenciu pri vedení záznamov sú rôzne. Závisí to od imidžu spoločnosti, pohodlnej vzájomnej komunikácie, prítomnosti (alebo neprítomnosti) poistenia, množstva práce. Platíte menej ako pri prijatí osobného účtovníka. Je však vysoká pravdepodobnosť, že do vašich záležitostí sa zapoja rôzni ľudia, ktorí sa nezaujímajú o funkcie vášho obchodu.

4

V zmluve uveďte úplnú podporu od zavedenia primárnej dokumentácie po predloženie daňových priznaní. Alebo sa zapojte do vstupu a syntézy primárnych informácií sami a zverte do účtovníckej firmy iba funkcie spracovania informácií, ktoré ste zhromaždili. Urobte podmienku, aby vám odporučila poplatok za určité záležitosti. Veľkým mínusom v tejto situácii bude potreba neustále prenášať alebo odosielať dokumenty spoločnosti po ich zhromaždení a distribúcii podľa typu.

5

Uchovávajte záznamy v obchode na vlastnú päsť. Aby ste to dosiahli, potrebujete len pochopiť všetko a čas. Kúpte si špecializovaný program (najbežnejším z nich je 1C: Účtovníctvo) s prispôsobením sa obchodu, ktorý do značnej miery automatizuje proces. S ňou budete musieť iba úplne a rýchlo zadávať prichádzajúce dokumenty. Zvyšok ti urobí.

6

Navrhnite si vlastné účtovné registre, ktoré budú pre vás najvýhodnejšie. Mali by odrážať informácie o príchode a výdavkoch tovaru (na sledovanie zostatkov), akumulovať výšku nákladov (na analýzu nákladov), sledovať denné sumy peňažných príjmov a vrátiť ich do banky (na výpočet výnosov a zostatkov hotovosti) a mzdy spolu s ich zostatkami. platba (s výnimkou dlhu), výška dodávok a ich splácanie včas (s cieľom vylúčiť preplatok alebo pokuty za predčasné splatenie dlhu) - a oveľa viac pri obchodovaní ce potrebovala denne.

účtovník v obchode

Odporúčaná