Druhy činností

Ako zvoliť kódy OKVED pre organizáciu

Obsah:

Ako zvoliť kódy OKVED pre organizáciu

Video: Vyplnenie žiadosti v schéme štátnej pomoci cestovnému ruchu 2024, Júl

Video: Vyplnenie žiadosti v schéme štátnej pomoci cestovnému ruchu 2024, Júl
Anonim

Je potrebné zvoliť pre organizáciu kódy OKVED presunutím zo všeobecných sekcií do tých tried, podtried, skupín a podskupín činností, ktoré sú plánované. Počet kódov uvedených pri registrácii zároveň nie je obmedzený.

Image

Pri registrácii musí každá organizácia alebo individuálny podnikateľ uviesť druhy činností, ktoré plánujú vykonávať. Na klasifikáciu a systematizáciu týchto druhov hospodárskej činnosti sa používa klasifikácia All-Russian Klasifier (OKVED). Práve v tom je potrebné skúmať názvy a digitálne kódy konkrétnych druhov podnikateľských aktivít. Po registrácii môže organizácia vždy zmeniť aj typ svojej hospodárskej činnosti, pridať alebo vylúčiť niektoré kódy a názvy, na ktoré sa osobitnému orgánu dane podáva osobitná žiadosť.

Ako nájsť potrebné kódy OKVED?

All-ruský klasifikátor je pomerne veľký dokument, takže bez znalosti jeho štruktúry bude hľadanie záujmových aktivít vyžadovať veľa času. Celkovo je do OKVED zahrnutých 17 sekcií, z ktorých každá má svoj vlastný význam. V rámci každej sekcie sú činnosti rozdelené do tried, podtried, skupín, podskupín. Minimálna jednotka je špecifický typ činnosti, je označená šiestimi číslicami. Triedy sú označené dvoma číslami, podtriedami tri, skupinami štyrmi, podskupinami piatimi. V žiadosti počas registrácie organizácie je potrebné uviesť aspoň tri číslice každého typu činnosti, to znamená, že si môžete zvoliť podtriedy alebo viac zlomkových označení. Výber podtried dáva väčšiu slobodu pri budúcich činnostiach organizácie, pretože v procese neustálej práce sa môžu objaviť nové oblasti činnosti.

Odporúčaná