nepopulárne

Ako zvoliť veľkosť vizitky

Ako zvoliť veľkosť vizitky

Video: Ako vybrať správnu veľkosť sekery FISKARS 2024, Júl

Video: Ako vybrať správnu veľkosť sekery FISKARS 2024, Júl
Anonim

Rozmery vizitiek musia zodpovedať medzinárodným normám, a to len preto, že väčšina výrobcov príslušenstva - držiaky vizitiek, obálky, peňaženky - sú na ne osobitne zameraní. Stále sú však možné malé predpoklady na zvýšenie alebo zníženie veľkosti vizitky.

Image

Návod na použitie

1

Zapnite počítač a vyberte položku Microsoft Publisher. Nastavte veľkosť vizitiek, ktoré potrebujete, alebo použite štandardné karty. Ak si neželáte, aby ste si ich vyrobili sami, alebo ak ešte nemáte príležitosť vytvoriť vysoko kvalitné vizitky, kontaktujte dizajnérske štúdio alebo reklamnú agentúru.

2

Vyberte si veľkosť podľa pohlavia. Predpokladá sa teda, že štandardná veľkosť vizitiek pre mužov je 90 × 50 mm, pre ženy - 80 × 40. Napriek tomu, ak ste horlivým zástancom rodovej rovnosti, odporúča sa stále dodržiavať hodnoty štandardných veľkostí alebo blízko nich.

3

Ak zostanete v kontakte s inými štátmi (obchodné, priateľské), môžete si vybrať veľkosť vizitiek v súlade so štandardmi prijatými v inej krajine. Sú tu však určité nuansy. Európsky štandard vizitiek je teda 85 × 55 mm, ak však často komunikujete so zástupcami škandinávskych krajín, je lepšie dodržiavať hodnoty 90 × 55 mm (rovnaké parametre platia pre Austráliu a Nový Zéland).

4

Ak pracujete s Američanmi a Kanaďanmi, nemusíte rozumieť metrickému systému prijatému v týchto krajinách. Bude to stačiť, ak si objednáte vizitky s rozmermi 88, 9 × 50, 8 mm, čo je ľahké pri kontaktovaní reklamnej agentúry alebo pri samostatnej spolupráci s vydavateľom Microsoft.

5

Ak udržujete obchodné alebo priateľské vzťahy s japonskými alebo hongkonskými obyvateľmi, budete potrebovať vizitky s rozmermi 91 × 55 mm a 90 × 54 mm. Obyvatelia Číny budú radi, keď budete pri vytváraní vizitky dodržiavať pravidlá Feng Shui. V súlade s Feng Shui, štandardnými veľkosťami vizitiek používaných v Rusku (90 × 50 mm), sa odporúča mierne upraviť, keďže 5 je počet šťastia a 9 je opak. To však vôbec neznamená, že by ste si mali zvoliť iný štandard pre vytváranie vizitiek, ktorý poteší Číňanov (alebo podľa tohto učenia vašej vlastnej slobodnej vôle). Bude stačiť, ak sa jeho predná strana pri registrácii rozdelí na 2 nerovnaké časti, ktorých veľkosť bude mať priaznivé hodnoty (napríklad 90 mm je 53 mm a 37 mm).

veľkosti vizitiek

Odporúčaná