ostatné

Ako vystaviť predplatnú faktúru

Ako vystaviť predplatnú faktúru

Video: 3. Vystavenie faktúry 2024, Júl

Video: 3. Vystavenie faktúry 2024, Júl
Anonim

Predplatená faktúra nie je jednotnou formou a môže byť vystavená svojvoľne. Na faktúre musí byť uvedený údaj o tovare a platbách predávajúceho dostatočný na prevod platby.

Image

Návod na použitie

1

Uveďte dátum a číslo faktúry. Číslo predplatenej faktúry môže byť ľubovoľné, ak spoločnosť takýto postup číslovania nestanoví. Účet tiež nemusí mať číslo. Účet môže byť platný určitý čas alebo môže byť neobmedzený. Poznačte si túto požiadavku pri jej príprave.

2

Zahrňte do faktúry potrebné informácie o produkte, za ktorý sa platba vykonáva. Uveďte cenu za jednotku tovaru a jednotky merania predaných výrobkov (kusy, jednotky hmotnosti alebo objemu). Zadajte počet zaplatených produktov a celkovú sumu faktúry. Zadajte konečnú sumu slovami.

3

Vo faktúre si podrobne opíšte platobné podrobnosti, na ktoré by sa mala platba previesť. Chyba jedného znaku môže spôsobiť, že banka vráti platobný príkaz.

4

Uveďte kontaktné informácie na faktúre, aby platiteľ mal možnosť objasniť všetky nezrozumiteľné body vo fáze vytvorenia platobného dokladu. Ak sa vyžaduje, aby banka uskutočnila platby a vysvetlenia, môže žiadosť trvať až päť pracovných dní.

5

Priložte pripomenutie na faktúru, aby ste pri prevzatí tovaru predložili plné moci. Poskytnite informácie o mieste prijatia plateného tovaru a informácie o zamestnancovi zodpovednom za prepravu.

6

Faktúru za preddavok musí podpísať vedúci organizácie, ktorá tovar prepúšťa. Podpísanie oprávneným zamestnancom je možné. Podpis je potvrdený pečaťou organizácie.

7

Vo veľkej obchodnej organizácii začína vytvorenie zálohového účtu reťazec pohybu tovaru a pracovných postupov. Číslo účtu môže byť súčasťou systému správy dokumentov a môže to byť číslo / osobný účet kupujúceho / klienta. Dátum faktúry slúži ako východiskový bod pre rezerváciu tovaru v sklade.

8

S bonusovým programom pre zákazníkov pôsobiacich v obchodnej organizácii môžu byť na účte uvedené podmienky na zhromažďovanie a uplatňovanie bonusov.

ako vyúčtovať

Odporúčaná