Obchodné riadenie

Ako zmeniť zakladajúce dokumenty spoločnosti LLC

Ako zmeniť zakladajúce dokumenty spoločnosti LLC
Anonim

Právnické osoby môžu v procese svojej práce čeliť potrebe zmeny svojich zakladajúcich dokumentov. V tomto prípade môžu existovať iba dve možnosti: registrácia zmien vykonaných v základných dokumentoch a registrácia zmien v základných dokumentoch.

Image

Budete potrebovať

  • - rozhodnutie zakladateľov;

  • - základné dokumenty;

  • - formulár žiadosti.

Návod na použitie

1

V každom prípade je najprv potrebné zhromaždiť všetkých zakladateľov, aby rozhodli o zmenách a doplneniach zakladajúcich dokumentov organizácie. Ak už boli zmenené informácie o zriaďovateľovi obsiahnuté v zakladajúcich dokumentoch, je potrebné napísať vyhlásenie v tvare P13001, podpísať ho a notifikovať. Aj v tomto prípade musíte pripraviť nové vydanie zakladajúcich dokumentov a zaplatiť štátny poplatok vo výške 400 rubľov.

2

Ak táto informácia nebola zahrnutá v zakladajúcich dokumentoch, vyplňte žiadosť na tlačive P14001. Pri zmene vedúceho je tento dokument podpísaný novým riaditeľom a je tiež osvedčený notárom. Aj v tomto prípade budete potrebovať príkaz na prijatie nového riaditeľa do manažérskej pozície. V obidvoch prípadoch je potrebné žiadosti vyplniť, ak je v nej uvedený zoznam všetkých priložených dokumentov.

3

Akékoľvek zmeny sa vykonajú, poskytnite všetky zhromaždené dokumenty osobne daňovému úradu a nezabudnite ich vziať od úradníka, ktorý prijal ich prijatie. Alebo poslať poštou so zoznamom investícií a deklarovanou hodnotou. Ak zásielku pošlete poštou, na obálke označte „Registrácia“. V takom prípade by vám mal byť potvrdenie zaslané na ďalší deň po prijatí vášho listu. V tomto dokumente by mal byť uvedený dátum prijatia vašich dokumentov. A do piatich dní od tejto chvíle by mali byť registrované zmeny.

4

Potom budete musieť dostať od daňového úradu doklad potvrdzujúci zápis zmeny do registra. Môže tak urobiť sám prihlasovateľ aj jeho zástupca prostredníctvom splnomocnenca. Spolu s týmto potvrdením nezabudnite vyzdvihnúť všetky dokumenty, ktoré ste predložili skôr, vrátane rozhodnutia.

5

Môžu vás odmietnuť, iba ak neboli poskytnuté všetky potrebné dokumenty.

Zmena a doplnenie základných dokumentov spoločnosti LLC

Odporúčaná