obchodné

Ako obnoviť IP

Ako obnoviť IP

Video: How to restore Media-Tech MT4098 IP camera from factory 2024, Júl

Video: How to restore Media-Tech MT4098 IP camera from factory 2024, Júl
Anonim

V Rusku nie je možné obnoviť IP. Súčasné právne predpisy však nezakazujú občanovi, ktorý predtým mal tento štatút a uzavrel DV, aby sa znova prihlásil ako podnikateľ a začal podnikať od nuly. Postup je úplne podobný počiatočnej registrácii.

Image

Návod na použitie

1

Postup registrácie duševného vlastníctva je úplne rovnaký bez ohľadu na čas, ktorý uplynie od konkrétneho občana. Musí vyplniť žiadosť, ubezpečiť ho o notárskej verejnosti, zaplatiť štátnu povinnosť a predložiť dokumenty daňovému úradu. V závislosti od regiónu to môže byť ten istý daňový úrad, v ktorom je registrovaný na adrese registrácie v mieste bydliska alebo osobitnej registračnej kontrole.

Tento problém môžete objasniť pomocou vyhľadávacej služby IFTS na webovej stránke Federálnej daňovej služby Ruska. Ak je vo výsledkoch prítomná registračná inšpekcia, musia sa do nej dokumentovať.

2

Postup vypĺňania žiadosti o registráciu pre tých, ktorí už mali skúsenosti s pobytom v IP, je známy a v posledných rokoch nedošlo k žiadnym osobitným zmenám. Stĺpce týkajúce sa prípadu konkrétneho podnikateľa stačí vyplniť iba v sekciách určených na vyplnenie a uviesť kódy OKVED v množstve potrebnom pre váš prípad, v prípade potreby pridať požadovaný počet listov do časti určenej pre nich.

3

Vyplnená žiadosť je overená notárom. Cena jeho služieb v prípade, že si zaregistrujete IP, nie je prvýkrát, môže byť vyššia ako pri počiatočnom dokončení tohto postupu.

4

Po potvrdení notárom pripevnite listy žiadosti, na zadnú stranu, na miesto pripevnenia, pripevnite papier s dátumom, počtom listov a svojím podpisom.

5

Zaplaťte štátny poplatok za registráciu IP. Môžete to urobiť v ktorejkoľvek pobočke Sberbank a môžete vygenerovať potvrdenie pomocou služby na vytváranie platobných príkazov na webovej stránke Federálnej daňovej služby Ruska (nezabudnite si vybrať potvrdenie o platbe v hotovosti, nie platbu za prevod z bankového účtu).

Na daňovom úrade môžete často dostať potvrdenie, podrobnosti o platbe sú k dispozícii aj na webovej stránke regionálnej federálnej daňovej služby.

6

S hotovým balíkom dokumentov navštívte daňový úrad. Ak je s nimi všetko v poriadku, do piatich dní bude pripravený certifikát o štátnej registrácii DV a výpis z Jednotného štátneho registra podnikov.

Užitočné rady

V niektorých regiónoch môže byť uzavretie DV a jeho následná registrácia opäť zložitým krokom, ktorý vám umožní získať vládnu podporu pre začatie a rozvoj podnikania. Na tento účel je potrebné, aby sa žiadateľ o dotáciu musel zaregistrovať v centre zamestnania najmenej deň medzi zatvorením starého OP a registráciou nového.

Odporúčaná