ostatné

Ako stretnúť kupujúceho

Ako stretnúť kupujúceho

Video: Úvod do nehnuteľností s realitnou maklérkou 2024, Júl

Video: Úvod do nehnuteľností s realitnou maklérkou 2024, Júl
Anonim

Čas nedostatku uplynul. Potraviny, oblečenie a prístroje sa predávajú v rôznych obchodoch, ale niektorí predajcovia stále komunikujú so zákazníkmi, akoby ich predajňa bola jediná v meste. A kupujúci majú na výber. Ak sa im nepáči služba, pôjdu na iné miesto. Preto sa predajca, ktorý chce zarobiť peniaze v nových podmienkach, musí naučiť nové zákony pre prácu s klientom.

Image

Návod na použitie

1

Venujte pozornosť klientovi. Odložte cudzie veci (telefón, počítač, icq atď.) A pozdravte osobu, ktorá otvorila dvere do vášho obchodu. Neobťažujte klienta ponukami pomoci. Po pozdrave ste už jasne ukázali, že ste blízko a ste pripravení mu pomôcť.

2

Usmievať. Toto je povinné pravidlo pre úspešného predajcu. Pamätajte: úsmev musí byť úprimný.

3

Buďte priateľskí. Často za izoláciou alebo agresivitou klienta skrýva plachosť, pochybnosti atď. Buďte otvorení, neformálne oslovte každého potenciálneho kupujúceho, vyhľadajte spôsob vedenia konverzácie. V dôsledku vašej konverzácie bude osoba so svojím nákupom spokojná a v budúcnosti sa stane vaším pravidelným zákazníkom.

4

Prijmite klienta takého, aký je. Nesnažte sa to napraviť, nech to urobia kňazi alebo psychológovia. Vaša úloha: slúžiť konkrétnej osobe. Klient môže veľmi dobre porozumieť produktu, ktorý ponúkate, alebo byť absolútnym amatérom. Hlavná vec je, že je spokojný. Preto sa nepozerajte na kupujúceho, ak položí otázku, na ktorú sa vám zdá odpoveď zrejmá. Nenechajte sa naštvať. Prejav negatívnych pocitov vám nepomôže.

5

Postarajte sa o zákazníka. Vo vašom obchode by mal byť pohodlný, iba v tomto prípade vás bude chcieť znova navštíviť. Myslite na každého človeka, ktorý k vám príde, ako prameň peňazí. Jedno hrubé slovo, pohŕdavý vzhľad alebo vynútený nákup a pramienok peňazí zmenia smer.

6

Buďte profesionálni. Váš produkt by ste mali vedieť čo možno najlepšie.

Venujte pozornosť

Nehodnotí kupujúceho s pohľadom. Po prvé, ľudia to okamžite cítia. Po druhé, vzhľad môže byť klamný. Napríklad bohatý muž, ktorý sa vracia z trojdňového lovu, môže vyzerať nezastupiteľne a pravdepodobne nebude cítiť toaletnú vodu. Má však peniaze a je schopný uskutočniť váš nákup.

http://doorselling.ru/?page_id=108

Odporúčaná