Obchodné riadenie

Ako predstaviť nového zakladateľa

Ako predstaviť nového zakladateľa

Video: NEW EPIC DESIGN / Virtual Van Tour! Conversion Layout, 3D Modeling, & Thoughtful Plans 2024, Júl

Video: NEW EPIC DESIGN / Virtual Van Tour! Conversion Layout, 3D Modeling, & Thoughtful Plans 2024, Júl
Anonim

V procese činnosti podniku alebo spoločnosti, ktorej forma vlastníctva je spoločnosť s ručením obmedzeným, môže nastať otázka zmeny zloženia zakladateľov z dôvodu potreby predstaviť novú osobu. Zmena v zložení zakladateľov by sa mala náležite vykonať s primeranými úpravami v štátnom registri právnych subjektov (USRLE).

Image

Návod na použitie

1

Podľa zákona k zmene zloženia účastníkov ak zavedeniu nového člena do zriaďovateľa môže dôjsť, ak jeden zo starých účastníkov postúpi alebo predá svoj podiel na základnom imaní alebo ak je tento podiel zdedený, pokiaľ charta spoločnosti neustanovuje inak. Môže sa tiež stať, že nová právnická alebo fyzická osoba prejaví želanie vstúpiť do spoločnosti svojím vkladom do základného imania. Nový účastník musí napísať žiadosť o prijatie za člena zakladateľov spoločnosti a uviesť požadovaný podiel na základnom imaní. Musí tiež uviesť veľkosť prispievaného podielu.

2

Rozhodnutie o založení nového zakladateľa sa prijíma na valnom zhromaždení účastníkov. Ak nový zakladateľ nezdedí a nenakúpi podiel, ale do zloženia vstúpi so svojím príspevkom, musí valné zhromaždenie tiež rozhodnúť o zvýšení základného imania.

3

Aktuálne zmeny by sa mali odzrkadliť v zozname účastníkov spoločnosti, do informácií sa vkladajú informácie o všetkých účastníkoch (zakladateľoch) spoločnosti s uvedením ich podielov na základnom imaní.

4

V súlade s federálnym zákonom z 8. decembra 1998 č. 14-ФЗ „O spoločnostiach s ručením obmedzeným“ je oprávnená osoba alebo osoba vykonávajúca funkcie jediného výkonného orgánu povinná zabezpečiť, aby tieto informácie boli v súlade s údajmi zapísanými v zjednotenom štátnom registri právnických osôb. Preto musia byť príslušné dokumenty predložené daňovému úradu v mieste registrácie spoločnosti, aby sa tieto zmeny mohli vykonať.

5

Predtým musí byť balík dokumentov overený notárom. Zahŕňa kópie nasledujúcich dokumentov: listina s novým zoznamom členov spoločnosti (zakladateľská zmluva nie je zakladajúcou listinou), osvedčenie o zápise do zjednoteného štátneho registra právnych subjektov a osvedčenie o registrácii dane. Výpis z registra je uvedený v origináli.

Venujte pozornosť

Podľa právnych predpisov musia byť všetky vykonané zmeny vykonané a zaregistrované do troch dní, pričom ich porušenie je trestné administratívnou zodpovednosťou.

Odporúčaná