obchodné

Ako dovážať tovar z Číny

Ako dovážať tovar z Číny

Video: Ako fungujú čínske e-shopy a ako dovážať z Číny (Michal Malík, zciny.sk) 2024, Júl

Video: Ako fungujú čínske e-shopy a ako dovážať z Číny (Michal Malík, zciny.sk) 2024, Júl
Anonim

V posledných desaťročiach sa Čína zmenila z poľnohospodárskej krajiny na hospodárske monštrum, ktoré vyrába obrovské množstvo rôznych druhov tovaru. Dnes je obchod medzi Ruskom a Čínou civilizovanejší, ale prekročenie čínskej hranice je pre veľkoobchodníkov stále jednou z najťažších úloh.

Image

Návod na použitie

1

To, či bude prekročenie hranice úspešné, závisí vo veľkej miere od predbežnej prípravy, preto berte so všetkou vážnosťou do úvahy uzavretie zmluvy. Aj v tejto fáze je potrebné presne vypočítať náklady na tovar vrátane ciel, prepravného, ​​poplatkov a iných výdavkov. Zároveň bude pre vás čínska strana pravdepodobne zlým pomocníkom.

2

Nájdite dobrého prekladateľa, ktorý dokáže správne preložiť všetky nuansy zmluvy. Čínska mentalita umožňuje skreslenie informácií na akejkoľvek úrovni a výrobca vždy vyhráva. Pokúsi sa preniesť na vás akúkoľvek zodpovednosť vrátane zodpovednosti za nesprávne vykonanie.

3

Venujte osobitnú pozornosť kvalite tovaru z Číny. Číňania majú svoje vlastné normy, ktoré sa výrazne líšia od požiadaviek na ruských výrobcov. Všetok tovar musí byť podrobený kontrole (osvedčeniu), inak nebude prepustený z krajiny. Upozorňujeme, že pri vývoze tovaru s osvedčeniami v tvare „A“ môžete získať 50% zľavu na zaplatenie cla.

4

Pokúste sa sledovať expedíciu a pečatenie tovaru vo fáze expedície, inak je pravdepodobné veľké množstvo sobášov. Ak to nie je možné - tovar neberte so 100% platbou vopred, bude ťažké vrátiť peniaze. Nesprávne váženie a meranie nákladu môže okrem toho viesť k jeho „zmrazeniu“ pri colnom konaní. Je žiaduce, aby za to zodpovedal výrobca (uveďte to v zmluve).

5

Na colnici by ste mali mať kompletný balík správne vykonaných dokumentov. Ak suma zaplatená dodávateľovi nezodpovedá deklarovanej hodnote a faktúre, môže vám byť účtovaný nezákonný prevod peňazí. Ak kontajner presiahne deklarovanú hmotnosť, budete uznaný ako pašerák. Pri najmenšom podozrení vás môžu zadržať 48 hodín a dokonca skontrolovať všetky bankové platby a transakcie.

Venujte pozornosť

Zbavením sa zbytočných problémov a problémov sa môžete objednať objednaním služieb dopravnej spoločnosti. Je však dôležité vybrať si dopravcu na vašom území, aby ste v prípade nedorozumenia mohli konať podľa ruských zákonov.

ako dovážať tovar do Ruska v roku 2019

Odporúčaná