obchodné

Ako získať pôžičku na založenie firmy

Ako získať pôžičku na založenie firmy

Video: Ako fungujú investície a prečo by mal každý investovať? 2024, Júl

Video: Ako fungujú investície a prečo by mal každý investovať? 2024, Júl
Anonim

Nie každý, kto chce začať podnikať, má na to dostatok finančných prostriedkov. V takom prípade môžete prilákať investora alebo kontaktovať banku, aby ste získali pôžičku. Druhá metóda sa uprednostňuje, ak chcete vlastniť svoju firmu úplne na vlastnú päsť.

Image

Návod na použitie

1

Vytvorte podnikateľský plán. Malo by sa v nej uvádzať nielen potrebné množstvo, ale aj ciele, na ktoré budú smerovať, plán rozvoja spoločnosti, ako aj očakávaný čas na dosiahnutie sebestačnosti. Vďaka dobre napísanému dokumentu zvýšite šance banky na schválenie vášho projektu. Zvážte v pláne a náklady na poistenie majetku a zodpovednosť za vyplatenie úveru. S najväčšou pravdepodobnosťou sa to stane povinnou požiadavkou finančnej organizácie.

2

Nájdite banku, ktorá je pripravená poskytnúť takúto pôžičku. Nebude to ľahké, pretože väčšina finančných inštitúcií požičiava iba existujúcim podnikom a firmám. Ale také programy sú napríklad v Sberbank. Ak sa však chce dlžník zúčastniť, musí spĺňať prísne podmienky. Musí mať najmenej 30% sumy potrebnej na začatie podnikania. Podnik by mal byť otvorený aj v rámci franšízy, tj nie úplne nezávisle, ale na základe nákupu a vývoja technológií a značky, ktoré už vytvorila iná organizácia.

3

Zhromaždite balík potrebných dokumentov. V závislosti od banky sa môže líšiť, ale cestovný pas so stálou registráciou, vojenský preukaz pre mužov, ako aj doklady o registrácii právnickej osoby alebo fyzickej osoby ako samostatného podnikateľa sú povinné.

4

Prevod dokladov do pobočky banky a vyplnenie formulára žiadosti. Počkajte na rozhodnutie. V závislosti od práce inšpekčnej služby banky môže trvať jeden deň až týždeň. Po schválení vašej žiadosti budú peniaze prevedené na váš účet po podpísaní zmluvy o pôžičke.

Venujte pozornosť

Ak odmietnete získať pôžičku ako podnikateľ, môžete získať peniaze ako jednotlivec. Ale majte na pamäti, že v tomto prípade táto suma nemusí stačiť na začatie podnikania - mnoho bánk obmedzuje výšku úverov jednotlivcom na milión rubľov alebo ich ekvivalent v cudzej mene.

Odporúčaná