Obchodná komunikácia a etika

Ako uzavrieť pracovnú zmluvu s riaditeľom

Ako uzavrieť pracovnú zmluvu s riaditeľom

Video: TK: M. Lajčák prijal generálneho riaditeľa MAAE 2024, Júl

Video: TK: M. Lajčák prijal generálneho riaditeľa MAAE 2024, Júl
Anonim

Pracovná zmluva je dvojstranným dokumentom. Na jednej strane je podpísaný zamestnancom a na druhej strane riaditeľom podniku. Dohoda sa uzatvára individuálne, ale podľa bodov určených Zákonníkom práce Ruskej federácie.

Image

Návod na použitie

1

Pracovná zmluva nadobúda platnosť dňom jej ukončenia. Vložte dátum do pravého horného rohu. Predpokladá sa, že od tejto chvíle zamestnanec začal pracovať a zmluva nadobudla platnosť. V prvom odseku pracovnej zmluvy skontrolujte svoje cestovné pasy a názov organizácie zastúpenej riaditeľom.

2

Nenechajte si ujsť dôležitý bod „Predmet zmluvy“ - toto je práca, ktorú budete vykonávať. V tomto odseku sú uvedené všetky funkcie vášho pracoviska. Predmet zmluvy tiež uvádza trvanie pracovného dňa.

3

Venujte pozornosť doložke „Práva a povinnosti strán“, je to vždy v pracovnej zmluve. Upravuje pracovný vzťah, váš vzťah k organizácii, riadenie. Je uvedené, o čo sa môžete uchádzať ako zamestnanec tejto spoločnosti. Starostlivo si preštudujte, na čo máte nárok. V prípade sporu môžete vždy odôvodniť svoje slová výpisom z úradného dokumentu.

4

Pozrite si položku „Postup vyrovnania“. Pred podpísaním zmluvy si prečítajte a objasnite jej obsah. Označuje, akú odmenu za určité obdobie dostanete za vykonanú prácu. Tu sú uvedené aj platobné dátumy.

5

Splňte si svoje povinnosti vyplývajúce z pracovnej zmluvy. Iba v tomto prípade sa považuje za platný. Ak sa nedostaví bez dôvodu, môže dôjsť k ukončeniu zmluvy. Ak sa rozhodnete vypovedať zmluvu, písomne ​​to oznámte okamžitému nadriadenému. V prípadoch vyššej moci zvyčajne nikto nenesie zodpovednosť.

6

Nezabudnite, že všetky údaje z pracovnej zmluvy sú dôverné informácie. Spory, ktoré z toho vyplývajú, sa riešia rokovaním alebo súdom.

7

Skontrolujte, ako dlho ste uzavreli pracovnú zmluvu. Spravidla má lehotu platnosti, ktorú je potrebné uviesť. Pretože dokument je podpísaný dvojstranne, musia existovať informácie o každej strane, overené podpisom. Podpis riaditeľa je zapečatený.

Venujte pozornosť

Zmluva je vyhotovená v dvoch exemplároch, jeden si ponecháva zamestnanec, druhý zamestnávateľ.

Odporúčaná