Obchodné riadenie

Ako uzavrieť družstvo

Ako uzavrieť družstvo

Video: German Squad Tactics in World War 2 2024, Júl

Video: German Squad Tactics in World War 2 2024, Júl
Anonim

Stáva sa, že kedysi organizované družstvo si neplní svoje povinnosti, nevykonáva žiadnu činnosť a jeho samotná existencia stratila svoj význam. V takýchto situáciách môže byť potrebné organizáciu uzavrieť. Zastavenie družstva v oblasti bývania a bytovej výstavby je upravené v článkoch 58 - 64 Občianskeho zákonníka Ruska.

Image

Návod na použitie

1

Vypracúva doklady o likvidácii družstva, čo bude mať za následok ukončenie jeho činnosti bez prevodu práv a povinností za sebou na iné osoby. Na tento účel zhromaždiť valné zhromaždenie členov družstva a vypracovať protokol, ktorý bude naznačovať, že sa zhromaždenie rozhodlo túto organizáciu likvidovať.

2

Nahláste likvidáciu daňovým úradom s cieľom zahrnúť do Jednotného štátneho registra právnických osôb informácie o ukončení činnosti družstva.

3

Na valnom zhromaždení členov družstva vymenujte likvidačnú komisiu a stanovte postup a podmienky likvidácie.

4

Zverejniť v miestnych novinách oznámenie o zániku družstva ao tom, že všetky pohľadávky vrátane pohľadávok veriteľov by sa mali zaslať komisii. Podniknite kroky na identifikáciu veriteľov a vyplatenie pohľadávok.

5

Po uplynutí obdobia určeného na predloženie pohľadávok veriteľmi likvidačná komisia zostaví predbežnú likvidačnú súvahu, ktorá obsahuje informácie o zložení majetku družstva, zozname pohľadávok veriteľov a výsledkoch ich posúdenia. Predbežná likvidačná súvaha je schválená valným zhromaždením členov družstva.

6

Ak prostriedky, ktoré má organizácia k dispozícii, nepostačujú na splatenie všetkých nárokov veriteľov, likvidačná komisia predá majetok družstva na dražbe. Po ukončení všetkých vyrovnaní s veriteľmi komisia zostaví konečnú súvahu, ktorú musí schváliť aj valné zhromaždenie jej členov.

7

Likvidácia sa považuje za úplnú a družstvo sa uzavrie, ak bol príslušný zápis zapísaný do zjednoteného štátneho registra právnych subjektov.

8

Ak sa schôdza nemôže rozhodnúť, kontaktujte súd. Tento postup bude rýchly, ak preukážete, že počas vzniku družstva došlo k chybám, za predpokladu, že tieto porušenia sú nenapraviteľné. Môžete tiež primerane poukazovať na skutočnosť, že organizácia vykonáva činnosti bez príslušného povolenia (alebo licencie) alebo vykonáva činnosti zakázané zákonom alebo opakovane porušuje zákon.

9

Začatie konkurzného konania je však v moderných podmienkach veľmi komplikované a vždy pod prísnym dohľadom regulačných orgánov. Priradiť právnika správcovi prípadov.

10

Bytové a bytové družstvá môžu tiež zastaviť činnosť prostredníctvom reorganizácie. Valné zhromaždenie členov družstva môže byť pristúpením, zlúčením alebo transformáciou družstva.

Odporúčaná