rozpočtovanie

Ako vyplniť výročnú správu

Ako vyplniť výročnú správu

Video: Výročná správa Komenského inštitútu 2020 2024, Júl

Video: Výročná správa Komenského inštitútu 2020 2024, Júl
Anonim

Práca účtovníka si vyžaduje vytrvalosť a starostlivosť. Zdá sa, že rok plodnej a tvrdej práce sa skončil, teraz odpočíva. Ale nie. Tu začína najťažšia práca - príprava výročnej správy. Toto je druh skúšky pre účtovníka. Správa bude správna, ak sa určité ukazovatele zbližujú. Ročná účtovná závierka obsahuje: súvahu, výkaz ziskov a strát, výkaz zmien vo vlastnom imaní (formulár č. 3), výkaz o peňažných tokoch (formulár č. 4) a prílohu k súvahe (formulár č. 5). Porovnajte metriky prehľadov podľa našich podrobných pokynov.

Image

Návod na použitie

1

Nezabudnite, že pri vypĺňaní formulára č. 3 by sa doň mali vkladať ukazovatele nielen za vykazované obdobie, ale aj za predchádzajúce dva. Ak spoločnosť neprešla zmenami, ukazovatele uvedené v riadku 100 sa budú zhodovať s údajmi za predchádzajúci rok. Ak existujú nezrovnalosti, musíte zistiť ich príčinu a uviesť to vo vysvetlivke.

2

Venujte osobitnú pozornosť sekcii „Pomoc s hlásením“, ktorá odráža údaje o veľkosti čistých aktív spoločnosti. Je dôležité, aby tieto ukazovatele neboli nižšie ako ukazovatele nákladov na schválený kapitál. Ak áno, spoločnosť bude musieť tieto údaje znížiť na tieto čisté aktíva.

3

Venujte pozornosť vyplneniu formulára číslo 4. Mal by uvádzať zostatok v hotovosti pre spoločnosť ako celok, zatiaľ čo pohyb peňazí by sa mal uvádzať pre každý druh činnosti.

4

Pri vypĺňaní formulára č. 5 oddeľte niektoré ukazovatele zostatku. Suma peňazí by sa tu mala uvádzať iba za posledný rok. Skontrolujte, či sa jednotlivé položky súvahy zhodujú s ukazovateľmi formulára č. 1.

5

Vysvetlite nezrovnalosti uvedené vo vysvetlivkách. Bude to potrebné počas auditu. Poznámka by mala pozostávať z troch povinných oddielov:

- štruktúru spoločnosti a jej hlavné činnosti, - účtovné zásady, - faktory, ktoré ovplyvnili finančné a obchodné operácie spoločnosti.

Venujte pozornosť

Teraz môže spoločnosť nezávisle uviesť množstvo informácií, ktoré by mali byť vo vysvetlivke. Okrem toho takáto sloboda písania iba prispieva k výskytu základných chýb. Je to preto, že veľa ľudí sa formálne týka zostavovania tohto dokumentu. Tento postoj je však nesprávny, pretože vysvetlivka je nezávislou súčasťou účtovnej závierky a vyžaduje osobitnú pozornosť.

Odporúčaná