rozpočtovanie

Ako vyplniť platobný príkaz

Ako vyplniť platobný príkaz

Video: Platba kartou za spoplatnené elektronické služby 2024, Júl

Video: Platba kartou za spoplatnené elektronické služby 2024, Júl
Anonim

Správne vyplnenie platobného príkazu znamená zaručenie včasného prijatia finančných prostriedkov protihráčovi. Skôr alebo neskôr sa každý z nás stane klientom banky, pretože všetky platby nevyhnutne prechádzajú bankovou štruktúrou. A správna príprava dokumentov v súlade s požiadavkami bánk je jednoducho nevyhnutná, aby príjemca dosiahol sumu včas av plnej výške.

Image

Návod na použitie

1

Postup pri vypĺňaní tohto finančného dokumentu je nasledujúci:

Najskôr do poľa „platobný príkaz“ uveďte názov tohto dokladu. V pravom hornom rohu je potrebné zadať formu platobného príkazu, ktorý je uvedený vo forme čísla podľa OKUD OK 011-93 (zjednotený bankový systém). Uveďte číslo platobného príkazu, dátum vykonania v mieste, kde ste uviedli názov dokladu (pole „platobný príkaz“, „dátum platby“).

2

V poli „druh platby“ uveďte spôsob uskutočnenia platby: poštou, telegraficky alebo elektronicky. Ak sa platba uskutoční v rámci pobočky, toto pole nie je vyplnené.

3

V stĺpci „Čiastka platby slovami“ uveďte slovami sumu prevedených prostriedkov. Suma musí byť označená veľkými písmenami a slovami. Existuje aj stĺpec, v ktorom je rovnaké množstvo uvedené v číslach, je o niečo nižšie.

4

Ďalej musíte uviesť svoje údaje, tj údaje platiteľa. Svoje celé meno, číslo účtu napíšete v banke alebo v úverovej organizácii, DIČ (ak je pridelené).

5

V stĺpci „banka platiteľa“ je potrebné uviesť podrobnosti, BIC bankovej inštitúcie, prostredníctvom ktorej sa platba vykonáva.

6

V poli „príjemca“ musíte uviesť podrobnosti o príjemcovi prostriedkov, jeho bežnom účte v banke alebo úverovej inštitúcii. Nevyplňujte položky vedľa pokynov banky („dátum splatnosti“, „účel platby“). Musia sa však vyplniť stĺpce „druh platby“ a „účel platby“. Môžete správne označiť údaje, ktoré vám poskytne bankový poradca.

Užitočné rady

Správne vyplnenie platobného príkazu je celkom jednoduché, ak postupujete podľa noriem pre písanie dokumentov stanovených štátom. Ak pri vyplňovaní pokynu niečo pochybujete, je lepšie poradiť sa so zamestnancom banky.

Odporúčaná