obchodné

Ako zarobiť peniaze podnikateľovi

Ako zarobiť peniaze podnikateľovi

Video: 3 NAJLEPŠIE SPÔSOBY, ako zarobiť peniaze na YouTube 2024, Júl

Video: 3 NAJLEPŠIE SPÔSOBY, ako zarobiť peniaze na YouTube 2024, Júl
Anonim

Ekonomika vždy prežíva stúpanie a klesanie, a to je celkom bežné. Veľké podniky sa preto zaoberajú niekoľkými činnosťami. Počas recesií majú malé peňažné toky, ktoré im umožňujú „prežiť“ do bezpečného obdobia. Malé spoločnosti a súkromní podnikatelia nie sú schopní pokryť niekoľko oblastí. A nevyhnutne vyvstáva otázka - ako zarobiť peniaze, aby prežili v ťažkých časoch.

Image

Návod na použitie

1

Zbavte sa zbytočných nákladov čo najrýchlejšie. Všetky výdavky, ktoré nevedú k kupujúcim, sa môžu považovať za zbytočné. Musíte bezohľadne ukončiť zmluvu o poskytovaní služieb. Do vašej kancelárie sa napríklad dostanú platené tematické časopisy. Možno má zmysel ich prečítať v knižnici. Vysvetlite zamestnancom, že tieto opatrenia sa zavádzajú dočasne. Vyhnite sa pochybnostiam, pretože „ušetrené peniaze sú zarobené peniaze“.

2

Uvoľnite alebo doplňte časť obsadeného priestoru. Začnite si prenajímať „kanceláriu po hodine“ alebo „sklad po hodine“. Ťažké časy prišli nielen vám, ale aj iným podnikateľom. Nie je pre nich výhodné prenajímať si kancelárie, ale museli pracovať. Niektorí budú spokojní s možnosťou stretnúť sa so zákazníkmi vo vašej oblasti v konkrétnych hodinách alebo dňoch v týždni.

3

Vyvíjajte nové „balíky služieb“ pre zákazníkov. Teraz niektorí z vašich zamestnancov strácajú väčšinu času. Mobilizujte ich, aby zákazníkom poskytovali nové služby. Napríklad predávate metly za 100 rubľov s doručením do kancelárie. Nechajte svojho zamestnanca usporiadať pre klientov bezplatný seminár na tému „Ako naučiť svojich zamestnancov postarať sa o metly počas krízy“. Pri riešení témy kríza na ňu mnohí počas krízy reagujú. Na konci seminára zariadte predaj metla. Hlavná vec je, že vaši zákazníci komunikujú s vami, a nie s inou spoločnosťou zaoberajúcou sa dodávaním metiel. A nič vás to nestojí a vaši zamestnanci sa učia nové zručnosti a chápu, že v ťažkých časoch je lepšie pracovať v takej aktívnej spoločnosti. Za usporiadanie seminára nemusíte platiť za prenájom vhodnej miestnosti. V ťažkých časoch je veľa izieb nevyžiadaných. Dohodnite sa s majiteľom, ktorý sa delí o časť zisku z predaja.

4

Uskutočniť sériu školiacich seminárov, ktoré sa začali v kroku 3. Zaznamenajte ich na video. Preložiť video do textového formátu a publikovať knihu. Sľubujte svojim zákazníkom, že v knihe umiestnia celostránkovú reklamu svojej spoločnosti, ak si pred vydaním zakúpia určitý počet kníh.

5

Navrhnite video získané v kroku 4 ako solídny tréningový kurz. Predajte ho iným mestám. Máte informačný produkt, ktorého uverejnenie vás nič nestojí. Cestou ste si vybudovali svoju autoritu medzi zákazníkmi vášho mesta a pomohli im bez platenia.

6

Zamyslite sa nad tým, aké ďalšie aktíva vašej spoločnosti možno použiť iným spôsobom. Rozdeľte veľké na malé kúsky a ponúknite tým, ktorých zvyčajne neponúkate.

Venujte pozornosť

Vyhlásiť stanné právo a prinútiť svojich zamestnancov, aby premýšľali. Naznačte, že skvelé nápady môžu v budúcnosti prispieť k dobru. V iných spoločnostiach počas krízy ľudia rozmýšľajú, či prestať, alebo nie, platiť mzdy alebo nie. Vaši ľudia budú viesť brainstormingové stretnutia a ukázať svoju najlepšiu stránku, pomôžu vám zarobiť si peniaze.

Užitočné rady

Pripravte sa na ťažké časy vopred. Príroda nás to učí. Medveď ukladá tuk v zime a bezpečne „plní“ až do dobrej výživy. Ak ste podnikateľ, v ziskových obdobiach uvažujte ako o medveďovi.

Odporúčaná