obchodné

Ako zaregistrovať núdzovú situáciu v Rusku

Ako zaregistrovať núdzovú situáciu v Rusku

Video: Predĺženie núdzového stavu je podľa Šeligu jediná možnosť, Raši to ostro kritizuje 2024, Júl

Video: Predĺženie núdzového stavu je podľa Šeligu jediná možnosť, Raši to ostro kritizuje 2024, Júl
Anonim

Od roku 2011 v Rusku neexistuje takáto právna forma ako núdzová situácia, či už ide o súkromného podnikateľa alebo súkromný podnik. Môžete sa však stať samostatným podnikateľom, skrátene IP. Ak to chcete urobiť, musíte sa zaregistrovať na daňovom úrade.

Image

Budete potrebovať

  • - pas;

  • - osvedčenie TIN;

  • - počítač s prístupom na internet;

  • - vyplnená žiadosť o registráciu DV;

  • - referenčný kód OKVED;

  • - notárske služby;

  • - prijatie platby štátnej dane.

Návod na použitie

1

Najprv musíte vyplniť žiadosť o registráciu ako samostatný podnikateľ. V mnohých regiónoch môže byť jeho forma získaná od daňového inšpektorátu, ale v niektorých ustanovujúcich jednotkách Ruskej federácie, najmä v Moskve, je problematické a realistickejšie nájsť tento dokument na internete, stiahnuť ho a vyplniť na počítači.

2

Vyplnenie žiadosti, napriek jej veľkému objemu, nie je ťažké. Potrebné údaje sa zadávajú na základe preukazu totožnosti a osvedčenia o pridelení INN. Časti, ktoré sa vás netýkajú, sa nemusia jednoducho vyplňovať. Napríklad dospelý ruský občan by nemal písať nič do stĺpcov určených pre cudzincovský pas, potvrdenie zákonnosti jeho pobytu v Ruskej federácii a doklady o spôsobilosti maloletého na právne úkony, a to ani v častiach určených na vyplnenie notárskymi a daňovými zamestnancami.

3

V žiadosti musí byť uvedené číslo daňového úradu, ktorému je adresovaná. V mnohých regiónoch sa územné daňové inšpektoráty podieľajú na registrácii jednotlivých podnikateľov, v iných sú to individuálne registrácie. Ak nepoznáte situáciu v mieste vášho bydliska, použite webovú stránku Federálnej daňovej služby Ruska. Na jej hlavnej stránke je odkaz na službu „Nájsť IFNS“. Vyhľadávanie sa vykonáva na registračnej adrese. Ak vo výsledkoch vidíte osobitnú registračnú kontrolu, mali by ste sa tam skontaktovať. V opačnom prípade tomu, kde ste registrovaný ako daňovník.

4

Osobitná pozornosť si vyžaduje oddiel o kódoch OKVED. Mala by existovať aspoň jedna, horná hranica neexistuje. Ak nie je dostatok miesta, musíte skopírovať stránku, ktorá je pre ne vyhradená, v správnom množstve.

Prvý, ktorý uvediete, bude ten, ktorý bude váš hlavný, potom zvyšok v náhodnom poradí.Knižnicu číselníkov nájdete na internete, je lepšie použiť osvedčené zdroje, napríklad pomocné právne systémy „Konzultant“ a „Garant“, kde sú vždy k dispozícii najrelevantnejšie informácie. Ak ste nenašli kód, ktorý sa presne zhoduje s zamýšľaným typom činnosti, napíšte ten, ktorý má najbližší význam.

5

Neponáhľajte sa podpísať vyplnenú a vytlačenú aplikáciu. Je lepšie to urobiť za prítomnosti notára (jeho vízum je povinné na doklade).Pripevnite aplikačné listy, na zadnej strane v mieste lepenia, nalepte papier s dátumom, počtom listov a podpisom.

6

Platiť štátny poplatok prostredníctvom Sberbank. Na základe tejto služby môžete na stránke Federálnej daňovej služby Ruska vygenerovať potvrdenie pomocou služby na spracovanie platobného príkazu. Daňová kontrola sa vyhľadáva na vašej registračnej adrese. Preto, ak sa vaša územná inšpekcia nezúčastňuje na registrácii IP, okamžite uveďte registračné číslo a uveďte, že potrebujete jeho podrobnosti, spolu s príslušnou žiadosťou zo strany.

7

Hotový balík dokumentov vezmite na daňový úrad a do piatich dní dostanete potvrdenie o štátnej registrácii a výpis z Jednotného štátneho registra podnikov

súkromný podnikateľ v Rusku

Odporúčaná