obchodné

Ako zaregistrovať individuálne podnikanie v roku 2018

Ako zaregistrovať individuálne podnikanie v roku 2018

Video: Dominion (2018) - full documentary (Official) 2024, Júl

Video: Dominion (2018) - full documentary (Official) 2024, Júl
Anonim

Ak máte vlastný podnik, môžete plne kontrolovať pracovný tok zamestnancov. Časti práce, ktorej sa vám páči, sa môžete vyhnúť menej ako ostatné, a najať ľudí, aby ju robili. Vy sami zvládnete čas, naplánujete, aké hodiny naplánovať obchodné stretnutia a ktoré venovať sebe, svojej rodine a zaslúženému odpočinku. Ale všetko nie je také ružové, ako sa zdá na prvý pohľad. Každý začínajúci podnikateľ bude musieť čeliť určitým ťažkostiam. Kde začať? Prvým krokom pri zakladaní akejkoľvek firmy je návrh IP. Najprv zistime, čo je to IP.

Image

IP znamená „individuálny podnikateľ“. Je to jednotlivec, ktorý po štátnej registrácii budúceho podniku získa právo na jeho vykonávanie. Je nevyhnutné oficiálne zaregistrovať budúcu spoločnosť, pretože nezákonná podnikateľská činnosť nesie administratívnu alebo dokonca trestnú zodpovednosť.

Najprv musíte zaregistrovať IP, ak sa chcete obrátiť na daňový úrad v mieste registrácie. Existujú však aj iné možnosti. S rozvojom technológie bolo možné zaregistrovať sa online, čo proces značne zjednodušuje. Ak sa registrácia uskutoční z Moskvy, dokončí sa do 3 pracovných dní. Každá možnosť má svoje výhody. V prvom prípade budete tráviť trochu viac času a nervov, ale potom ušetríte peniaze a získaním neoceniteľného zážitku tým, že to prechádzate sami. V druhom prípade sa od vás vyžaduje minimum - nie je potrebné zbierať papier; stačí zaplatiť servisnej spoločnosti a to je všetko. Ďalším plusom je, že takmer všetky spoločnosti vám vrátia peniaze, ak k zlyhaniu pri registrácii IP došlo.

Ďalším krokom je výber kódu aktivity pre OKVED. Po starostlivom preštudovaní ich zoznamu si vyberte ten, ktorý vám vyhovuje. Budete ich musieť zadať v žiadosti o registráciu. Na jeden list aplikácie môžete uviesť 57 kódov. Ak potrebujete viac, zoberte ďalšie listy. Ako hlavný si vyberiete jeden kód aktivity, ostatné sú voliteľné. Neuvádzajte kódy, pre ktoré nemáte v úmysle podnikať. Ak sa v určitom štádiu vývoja vaše podnikanie trochu zmení, môžete zadať nové kódy aktivít, neexistujú pre ne žiadne obmedzenia.

Po výbere kódu vyplníte žiadosť na formulári P21001. Pri jej vyplňovaní je veľmi dôležité nerobiť chyby, pretože najmenšia škvrna je dôvodom zamietnutia registrácie. Po vyplnení formulára budete musieť zaplatiť štátny poplatok vo výške 800 rubľov, ktorý bude štát účtovať za registráciu jednotlivých podnikateľov.

Po zvážení všetkých daňových systémov vyberte ten, ktorý vám najviac vyhovuje. Najvýhodnejším je najjednoduchší zjednodušený daňový systém (USS). Posledným posledným krokom je zhromaždenie celého balíka dokumentov, ktorých zoznam nájdete na mnohých stránkach. Potom zostáva čakať na registráciu IP.

Odporúčaná