management

Ako registrovať zmeny v základných dokumentoch

Ako registrovať zmeny v základných dokumentoch

Video: Jak se REGISTROVAT a STÁHNOUT MICROSOFT TEAMS | Návod | TEAMS | PC 2024, Júl

Video: Jak se REGISTROVAT a STÁHNOUT MICROSOFT TEAMS | Návod | TEAMS | PC 2024, Júl
Anonim

Registrácia zmien v zakladajúcich dokumentoch právnickej osoby sa vykonáva v súlade s federálnym zákonom č. 129-FZ z 8. augusta 2001 o štátnej registrácii právnických osôb. Je možné zmeniť zloženie zakladateľov právnickej osoby, výšku základného imania, sídlo, druhy činnosti organizácie.

Image

Budete potrebovať

  • - osvedčenie o registrácii registra;

  • - osvedčenie o registrácii v dani;

  • - základné dokumenty;

  • - oznámenie o registrácii v dôchodkovom fonde a MHIF;

  • - príkazy na vymenovanie vedúceho a hlavného účtovníka organizácie;

  • - informácie o zmenách, ktoré sa majú vykonať;

  • - dokumenty, v závislosti od zloženia zadaných informácií.

Návod na použitie

1

V závislosti od typu zavedených zmien, či už ide o zmenu riaditeľa, zmenu názvu organizácie, zmenu typu činnosti, postup štátnej registrácie sa uskutoční rôznymi spôsobmi. Rozdiel je vo forme predloženej žiadosti a výšky štátnej povinnosti.

2

Ak sa zmeny týkajú zmeny riaditeľa podniku, budete potrebovať zápisnicu zo stretnutia členov spoločnosti o zmene riaditeľa, notársky overený formulár žiadosti P14001, príkaz na vymenovanie nového riaditeľa. Tieto dokumenty sa zasielajú na IFTS v mieste registrácie právnickej osoby. Po vykonaní zmien je potrebné informovať banku, v ktorej je právnická osoba obsluhovaná.

3

Pri zmene druhu činnosti právnickej osoby sa vyžadujú zmeny a doplnenia Jednotného štátneho registra právnických osôb. Budete potrebovať zápisnicu zo stretnutia členov spoločnosti o zmenách podľa typu činnosti, vyplnenú a notársky overenú žiadosť vo forme P14001. Tieto dokumenty sa predkladajú na IFTS. Lehota na vykonanie zmien v Zjednotenom štátnom registri právnických osôb je 7 dní. Potom dostanete osvedčenie o zmene a doplnení Jednotného štátneho registra právnych subjektov.

4

Na zmenu mena právnickej osoby budete potrebovať protokol o rozhodnutí valného zhromaždenia účastníkov spoločnosti o zmene mena, tlačivo žiadosti vo formulári Р13001 vyplnené a potvrdené notárom, potvrdenie o zaplatení štátneho poplatku vo výške 400 rubľov, nové vydanie charty s novým menom spoločnosti. Dokumenty sa predkladajú na IFTS. Po zmene názvu je potrebné zmeniť pečať, aktualizovať kódy v štatistickom oddelení, získať nové registračné čísla v mimorozpočtových fondoch (penzijný fond, MHIF). Nezabudnite oznámiť banke zmenu názvu právnickej osoby a obnoviť zmluvu o bankových službách.

5

Balík dokumentov na registráciu zmeny adresy obsahuje: protokol s rozhodnutím o zmene adresy sídla založený na výsledkoch valného zhromaždenia zakladateľov; žiadosť o registráciu zmien súvisiacich so zmenami a doplneniami základných dokumentov (formulár 13001 s vyplneným listom na adresu sídla); zakladanie spoločnosti; žiadosť o kópiu charty a potvrdenie o zaplatení štátnych poplatkov (za registráciu zmien a kópiu charty). Zmena sídla trvá 5 dní. Musíte tiež aktualizovať štatistické kódy a informovať o zmene adresy v mimorozpočtových fondoch.

Venujte pozornosť

Akékoľvek zmeny a doplnky, ktoré sa vykonávajú v charte alebo v zakladajúcej zmluve, podliehajú štátnej registrácii.

Užitočné rady

Registrácia zmien sa musí vykonať najneskôr tri dni po rozhodnutí o zmenách valným zhromaždením účastníkov. V opačnom prípade hrozí pokuta 5 000 rubľov.

Odporúčaná