obchodné

Ako zaregistrovať názov obchodu

Ako zaregistrovať názov obchodu

Video: Ako sa zaregistrovať na finančnú správu - právnická osoba 2024, Júl

Video: Ako sa zaregistrovať na finančnú správu - právnická osoba 2024, Júl
Anonim

Aj keď ste nazvali obchod „Víťazstvo“, problémy sa môžu objaviť nečakane. Keď váš konkurent otvorí obchod s rovnakým názvom a zaregistruje ho ako ochrannú známku. V takom prípade budete musieť bezodkladne zmeniť nielen meno, ale je pravdepodobné, že budete hovoriť aj s konkurentom o využívaní jeho majetku. Koniec koncov, akákoľvek ochranná známka je vlastníctvom. Ako zaregistrovať názov obchodu, aby ste sa chránili pred možnými následkami pre vaše podnikanie a majetok?

Image

Návod na použitie

1

Ak ste zaregistrovali IP, musíte na výveske svojho obchodu uviesť nielen jeho názov, ale aj USRIP a DIČ. Okrem toho názov vášho obchodu (napríklad IP Soloviev Shop "Cheburashka" EGRIP

INN

), budete musieť uviesť pri registrácii IP a registrácii KKM. Samozrejme, ako samostatný podnikateľ nemusíte registrovať svoju ochrannú známku u FIPS (Rospatent), ale je lepšie to urobiť, aby ste sa následne vyhli možným súdnym sporom s jej súčasným vlastníkom.

2

Upozorňujeme, že ak sa rozhodnete zaregistrovať právnickú osobu, názov obchodu sa musí zaregistrovať ako ochranná známka, a to aj v prípade, že vaša spoločnosť LLC má iné meno.

3

Pozrite sa na zákon o ochranných známkach RF. Vyberte názov svojho obchodu, aby vás FIPS neodmietol zaregistrovať ako ochrannú známku.

4

Ak chcete zaregistrovať svoju ochrannú známku, kontaktujte spoločnosť FIPS. K žiadosti priložte tieto dokumenty:

- obrázok vašej ochrannej známky v papierovej a elektronickej podobe v stanovených formátoch;

- osvedčenie o registrácii IP / LLC (overená kópia);

- štatistické kódy (overená kópia), - prijatie platby štátnej dane.

5

Buďte pripravení na to, že posúdenie vašej žiadosti o registráciu a udelenie patentu môže trvať až 1, 5 roka. Počas tejto doby sa vykonajú tieto postupy:

- postup formálneho preskúmania (identifikácia súladu všetkých predložených dokumentov so skutočnosťou a správnosť ich prípravy) - do 1, 5 mesiaca;

- preskúmanie prihlasovaného označenia (identifikácia identity a podobnosti ochrannej známky s predtým deklarovanými alebo registrovanými ochrannými známkami a kontrola, či neexistujú určité dôvody uvedené v zákone o ochranných známkach, ktoré by mohli brániť jej registrácii) - termín je neobmedzený.

6

Získajte certifikát ochrannej známky. Výhradné právo na ochrannú známku je 10 rokov, môže sa však neobmedzene predĺžiť.

registrácia mena

Odporúčaná