Obchodná komunikácia a etika

Ako ponúknuť váš produkt

Ako ponúknuť váš produkt

Video: Mintal: Okná pre vašu budúcnosť 2024, Júl

Video: Mintal: Okná pre vašu budúcnosť 2024, Júl
Anonim

Začínajúci obchodný zástupca určite čelí zlyhaniam. Maloobchodné predajne v žiadnom prípade nechcú vziať nový produkt alebo pracovať s novým dodávateľom. Bez nich je obchod naplnený výrobkami. Aby ste sa nevzdali, musíte poznať niektoré zásady predaja a obratne ponúknuť tovar neznámym zákazníkom.

Image

Návod na použitie

1

Vytvorte ilustrovaný katalóg. Ak sa s vami rozhodnú pracovať manažéri obchodov, merchandisers, senior sellers, potom je potrebný osobitný prístup, ak sú všetci ženami. Ženy sú napokon zvyknuté si sami vyberať tovar z katalógov. Platí to pre kozmetiku, parfumy, kuchynské a domáce potreby. V tejto situácii poznáte hlavnú vec - katalógy dôvery žien. Prezentujte svoj produkt v jeho obvyklej podobe. Ak neexistujú žiadne hotové tlačené katalógy, pripravte si ich. Umiestnite na ne štítky produktu. Toto často funguje a uľahčuje vstup do nových predajní. Nikto nechce strácať čas analýzou nového cenníka. Katalóg si môžete prezerať veľmi rýchlo. Toto je malý kľúč k ženským srdcom.

2

Prejdite všetky predajne na zverenom území. S najväčšou pravdepodobnosťou vás na väčšine miest odmietnu. Na tom nezáleží. Predajcovia majú takúto psychológiu - najprv otestujú novú silu na silu. Ak nezmizne a objaví sa znova, znamená to, že naozaj niečo robí, potom môžete začať pracovať. Takže, keď hovoria, že nič nepotrebujete, nezabúdajte na srdce. Povedzme, že prídete nabudúce, keď sa objaví niečo zaujímavé. To je zvyčajne dohodnuté. Vašou úlohou je nájsť prvého zákazníka. Len jedna vec. To je celkom realistické aj pre začiatočníkov.

3

Znovu zadajte obchody umiestnené vedľa prvého zákazníka. Povedzme, že máte správy. Obráťte sa na prvého zákazníka a povedzte, že váš produkt bude v tomto obchode. Kupujúci si všímajú všetko. Ak sa tam nové položky objavia, ale nebudú v tomto obchode, začnú ich častejšie kontaktovať. Tento argument bude pre mnohých dôležitý.

4

Zbierajte štatistiky a recenzie. Opýtajte sa zákazníkov, ako sa vám darí. Pamätajte, čo hovoria.

5

Navštívte zvyšné obchody. Povedzme, že váš produkt sa už predáva na 17 predajniach. Len povedz pravdu. Zopakujte slová spokojných zákazníkov. Toto povzbudí ostatných, aby s vami začali pracovať. Úspešní ľudia sú prijímaní všade.

Venujte pozornosť

Nech sú prvé dodávky malé. Uistite sa, že nový zákazník neporušuje platobné povinnosti. Neverte ani slávnym a známym obchodom v tejto veci. Získajte osobné skúsenosti s riešením peňažných problémov s nimi. Ak je všetko v poriadku, zvýšte počet zásielok.

Užitočné rady

Urobte príklad od detí. Preto požiadajú svojich rodičov, aby si kúpili hračku a nevenovali pozornosť odmietnutiu, aby sa skôr alebo neskôr dostali na cestu.

  • Môžete ponúknuť tovar štátu prostredníctvom aukcie
  • ako ponúknuť tovar

Odporúčaná