obchodné

Ako zaregistrovať verejnú spoločnosť

Ako zaregistrovať verejnú spoločnosť

Video: OBČIANSKA SPOLOČNOSŤ AKO PARTNER VEREJNEJ SPRÁVY 2024, Júl

Video: OBČIANSKA SPOLOČNOSŤ AKO PARTNER VEREJNEJ SPRÁVY 2024, Júl
Anonim

Ak sa rozhodnete otvoriť si vlastný podnik a založiť podnik, právnickú osobu, potom je najjednoduchšie začať so súkromným podnikateľom (samostatným podnikateľom) alebo LLC (spoločnosťou s ručením obmedzeným). Tieto typy organizačných štruktúr sa najjednoduchšie zaregistrujú, okrem toho je najjednoduchšie aj finančné a daňové výkazníctvo. Ak napriek tomu potrebujete vytvoriť podnik vo forme OJSC (otvorená akciová spoločnosť alebo otvorená akciová spoločnosť), musíte prejsť nasledujúcimi postupmi.

Image

Návod na použitie

1

Starostlivo si preštudujte tie regulačné akty, ktoré upravujú činnosť a tvorbu OJSC. Ide o federálne zákony „o akciových spoločnostiach“, „o štátnej registrácii právnických osôb a individuálnych podnikateľov“ a „o trhu s cennými papiermi“. Tieto dokumenty vám poskytnú všeobecné informácie o registrácii verejnej spoločnosti a jej fungovaní. Nezabudnite vytlačiť vyhláška Federálnej daňovej služby Ruskej federácie „o metodických vysvetleniach na vyplnenie tlačív dokladov použitých pri štátnej registrácii právnických osôb a individuálnych podnikateľov“. V ňom nájdete zoznam dokumentov, ktoré budete musieť pripraviť na oficiálnu registráciu verejnej spoločnosti.

2

Pripravte dokumenty vrátane charterových a zakladajúcich dokumentov a predložte ich registračnému orgánu v mieste stáleho výkonného orgánu. Zaplaťte štátny poplatok, čo je približne 2 000 rubľov. Samotný proces registrácie sa uskutoční do približne 5 pracovných dní. Po dokončení registrácie vám budú pridelené všetky potrebné kódy a vydá sa potvrdenie o štátnej registrácii spoločnosti, vaša spoločnosť bude zaradená do daňovej evidencie. Založte si bankový účet, pošlite oznámenie daňovému úradu, objednajte pečať. Nezabudnite tiež poslať oznámenie antimonopolnému výboru.

3

Nezabudnite do 30 dní od úradnej registrácie OJSC zaregistrovať aj vydávanie akcií. V opačnom prípade môže byť spoločnosti uložená pokuta. Akcie sú registrované u Federálnej služby pre finančné trhy, po ktorej emisia dostane GII. Až potom budú činnosti spoločnosti OAO považované za úplne legálne a budete môcť vykonávať finančné a obchodné operácie.

Odporúčaná