obchodné

Ako si vytvoriť svoj vlastný fond

Ako si vytvoriť svoj vlastný fond

Video: AKO SI VYTVORIŤ VLASTNÝ INSTAGRAMOVÝ FILTER | tutoriál 2024, Jún

Video: AKO SI VYTVORIŤ VLASTNÝ INSTAGRAMOVÝ FILTER | tutoriál 2024, Jún
Anonim

Fond je nezisková organizácia, ktorá je kombináciou majetku niekoľkých jednotlivcov alebo právnických osôb na dosiahnutie určitých cieľov. Nadácia je nevyhnutná pre tých, ktorí sa chcú venovať charitatívnym alebo iným spoločensky prospešným činnostiam. Tvorí ho jeden alebo viacerí zakladatelia rozhodnutím o jeho zriadení a je registrovaný na Ministerstve spravodlivosti Ruskej federácie. Zakladatelia sú majetkom fondu.

Image

Budete potrebovať

Musíte si kúpiť federálny zákon o neziskových organizáciách z 12. januára 1996.

Návod na použitie

1

Ruská legislatíva neobsahuje zoznam druhov fondov. Najjednoduchšia klasifikácia je klasifikácia založená na inštitúcii. Súkromné ​​nadácie vytvárajú jednotlivci, napríklad členovia rodiny. Podnikové fondy môžu vytvárať spoločnosti alebo neziskové organizácie. Verejné fondy vytvárajú verejné združenia alebo iniciatívne skupiny občanov. Existujú aj zmiešané fondy.

2

Fond je právnickou osobou, čo znamená, že má právo na nadobúdanie a vykonávanie vlastníckych a nehmotných práv a povinnosti vo svojom vlastnom mene, byť súdom a obžalovaným na súde. Fond sa považuje za zriadený od okamihu štátnej registrácie a nemá žiadne obmedzenia týkajúce sa trvania jeho činnosti, pokiaľ sa v zakladajúcich dokumentoch neustanovuje inak.

3

Nadácia je založená rozhodnutím jej zriaďovateľa (alebo zriaďovateľa). V prvom prípade sa zakladatelia fondu zídu na stretnutí, na ktorom sa rozhodnú o zriadení fondu. Schválila aj chartu fondu - jeho hlavný dokument, ktorý spresnil jeho ciele. Ak je zakladateľ fondu sám, rozhodne sa založiť fond osobne a schváli chartu.

4

Zdrojmi na vytvorenie majetku fondu môžu byť príjmy od zriaďovateľov, dobrovoľné príspevky zainteresovaných strán, príjmy z podnikateľských činností a akékoľvek iné prostriedky. Podľa právnych predpisov sa zisk, ktorý fond získal, nerozdeľuje medzi zakladateľov. Majetok a všetky opísané výnosy sú majetkom fondu. Používajú sa na účely uvedené v charte.

5

Fondy, rovnako ako iné neziskové organizácie, sú registrované u územného orgánu Ministerstva spravodlivosti Ruskej federácie. Na registráciu fondu sú potrebné tieto dokumenty:

1. vyhlásenie;

2. charta v troch vyhotoveniach;

3. rozhodnutie o zriadení fondu v dvoch exemplároch;

4. duplikáty informácie o zakladateľoch;

5. prijatie platby štátnej dane (výška cla - 4000 rubľov);

6. informácie o umiestnení stáleho orgánu fondu, ktorý s ním komunikuje.

tvorba nadácie

Odporúčaná