nepopulárne

Ako sa zaregistrovať LEU

Ako sa zaregistrovať LEU

Video: The Truth about Hydrogen 2024, Júl

Video: The Truth about Hydrogen 2024, Júl
Anonim

Právnické osoby aj fyzické osoby, ktoré sú registrované ako samostatní podnikatelia, môžu vykonávať vzdelávacie činnosti. Vydanie dokladu o nadobudnutej špecialite však môžu iba právnické osoby, ktoré majú štatút vzdelávacej inštitúcie.

Image

Budete potrebovať

priestory, základné dokumenty

Návod na použitie

1

Ak chcete zaregistrovať vzdelávaciu inštitúciu, vyberte názov budúcej organizácie, nájdite priestory na prenájom alebo nákup, zaplatte štátny poplatok.

2

Vypracovať chartu. Keďže zákon kladie na chartu vzdelávacej inštitúcie osobitné požiadavky, nezabudnite v tomto dokumente uviesť tieto body:

1. Názov a štatút organizácie;

2. Informácie o zakladateľoch;

3. Právna forma inštitúcie;

4. Charakteristiky vzdelávacieho procesu, ktoré zahŕňajú: poradie prijímania študentov, trvanie odbornej prípravy, spôsob vedenia tried, systém vydávania ročníkov, dostupnosť platených kurzov a poradie ich vedenia atď.

5. V akom poradí bude vzdelávacia inštitúcia riadená. V tomto odseku by sa mali uviesť tieto informácie: spôsobilosť zriaďovateľa, systém formovania riadiacich orgánov vzdelávacej inštitúcie, ich spôsobilosť a zásady organizácie činností; postup prijímania učiteľov, ich pracovné podmienky a odmeňovanie; systém na zmenu charty organizácie, ak to bude potrebné;

6. Práva a povinnosti účastníkov vzdelávacieho procesu;

7. Zoznam dokumentov, ktoré upravujú činnosť vzdelávacej inštitúcie (objednávky, nariadenia a iné akty).

3

Zhromaždite balík potrebných dokumentov a notifikujte ich. Tieto dokumenty zahŕňajú zakladateľskú zmluvu, listinu o prenájme, prenájme alebo vlastníctve priestorov, zoznam činností, informácie o zakladateľoch, žiadosť o registráciu.

4

Dokumenty odovzdajte daňovému úradu na ďalšiu registráciu. Podľa zákona je na tento proces pridelený mesiac, ale v skutočnosti to zaberie oveľa viac času.

5

Už registrovaná vzdelávacia inštitúcia vykonávajúca daňové účtovníctvo a účtovníctvo v mimorozpočtových fondoch.

  • Otvárame mimovládnu vzdelávaciu inštitúciu
  • ako zaregistrovať vzdelávaciu inštitúciu

Odporúčaná