obchodné

Aké pevné platby má spoločnosť IP a LLC?

Obsah:

Aké pevné platby má spoločnosť IP a LLC?
Anonim

Pevné platby sú povinné platby uskutočňované jednotlivými podnikateľmi do štátnych mimorozpočtových fondov s cieľom zabezpečiť si zdravotné poistenie a dôchodok.

Image

IP a LLC sú dve právne formy podnikania. Rozdiel spočíva v zodpovednosti jednotlivého podnikateľa a vlastníka (účastníka) spoločnosti. Pevné platby sa neposkytujú pre LLC, ale sú povinné pre jednotlivých podnikateľov.

Nedávno sa registrácia IP považovala za jednoduchšiu, menej náročnú a menej nákladnú ako vytvorenie spoločnosti LLC. Táto otázka sa stala kontroverznou, keď boli pre jednotlivých podnikateľov stanovené pevné platby. Tieto platby musia podnikatelia platiť do dôchodkového fondu a povinného zdravotného poistenia.

Bez ohľadu na výšku príjmu je činnosť vykonávaná alebo nie, podnikateľ ako zákonný občan musí platiť príspevky do týchto dvoch prípadov.

Vyzerá to nelogicky z hľadiska jednoduchého laika, je to pochopiteľné z hľadiska znenia zákona.

K veci

Začiatkom roka 2014 došlo opäť k zmenám v pevných platbách pre jednotlivých podnikateľov. Dovtedy boli platby skutočne fixné, rovnaké pre všetkých a boli stanovené na obdobie dvanástich mesiacov. Po nadobudnutí účinnosti zmien a doplnení zákona o príspevkoch na poistenie sa v systéme fixných platieb pre jednotlivých podnikateľov objavila gradácia:

- s ročným príjmom 300 000 rubľov. a menej

- s ročným príjmom viac ako 300 000 rubľov.

Ak príjem nepresiahne 300 000 rubľov, potom celková suma príspevkov do oboch fondov za rok bude 20 727 rubľov. 53 kopecks

S príjmom viac ako 300 000 rubľov. Do 1. Apríla nasledujúceho roka musíte zaplatiť do 1. Apríla nasledujúceho roku 1% z tejto nadmernej sumy, nie však viac ako 138627 rubľov. 84 policajtov. V takom prípade podnikateľ neplatí príspevky na povinné zdravotné poistenie.

Pevné platby sa počítajú na základe minimálnej mzdy stanovenej 1. januára bežného roka.

Odporúčaná