obchodné

Aké knihy sa majú čítať, aby sa stali úspešným podnikateľom

Obsah:

Aké knihy sa majú čítať, aby sa stali úspešným podnikateľom

Video: Q & A with GSD 031 with CC 2024, Júl

Video: Q & A with GSD 031 with CC 2024, Júl
Anonim

Predovšetkým stojí za pochopenie, že žiadne knihy neprinášajú ľuďom úspešných podnikateľov. Okrem čítania musí človek konať aj. Existuje celá kategória ľudí, ktorí vedia všetko teoreticky, ale v praxi nie sú vôbec schopní ničoho. Často je to kvôli strachu z rizika, s ktorým je každá spoločnosť nevyhnutne spojená.

Image

Budete potrebovať

Medzi obchodnou literatúrou je nezvyčajná klasika, napríklad Philip Kotler alebo Adam Smith. Knihy týchto autorov sú určite dôležité pre pochopenie celkového obrazu vo svete podnikania, ale mnohé z ich teórií sú už zastarané a nefungujú v podmienkach modernej trhovej ekonomiky.

Návod na použitie

1

Seth Godin "Ružová krava"

Seth Godin vo svojej knihe „Ružová krava“ tvrdí, že moderný trh sa stal tak nasýteným, že metódy reklamy, ktoré boli použité len pred niekoľkými desaťročiami, už nie sú účinné. Na to, aby ste boli úspešným podnikateľom, je potrebné nielen dobre propagovať váš produkt, ale aj vytvoriť vynikajúci produkt, ktorý zaujme spotrebiteľov. Následne začnú jeho zákazníci inzerovať produkt sami, čo je preň najlepším reklamným médiom.

2

Malcolm Gladwell "Tipping Point"

Autor knihy považuje mechanizmy vzniku a vývoja takejto veci za „sociálnu epidémiu“. Malcolm Gladwell skúma javy módy mládeže, kriminality, pokusov o samovraždu a zvažuje faktory, ktoré k nim viedli. Kniha formuluje reťaz udalostí, ktoré vedú zo spontánneho výskytu určitých spoločenských zmien a k ich rozšíreniu na úroveň všeobecnej epidémie. Kniha tiež popisuje typy jednotlivcov, ktorí by sa mohli stať hybnou silou zmien v modernej spoločnosti.

3

Robert Cialdini „Psychológia vplyvu“

Samotný obeh tejto knihy v Spojených štátoch presiahol dva milióny kópií. Momentálne je už k dispozícii 5 doplnených bestsellerov. Robert Chaldi dokázal ľahko vyjadriť ťažko pochopiteľné momenty sociálnej psychológie a konfliktu. Na jednoduchých príkladoch autor poukazuje na vzťah medzi ľuďmi, silné a slabé stránky každej osoby a tiež hovorí o mechanizmoch, pomocou ktorých môžete presvedčiť partnera k určitému rozhodnutiu.

4

Odporúčaná