ostatné

Aký je najpredávanejší produkt na svete

Obsah:

Aký je najpredávanejší produkt na svete

Video: Otestovali sme najpredávanejšie auto na svete 2024, Júl

Video: Otestovali sme najpredávanejšie auto na svete 2024, Júl
Anonim

S akým tovarom sa na svete neobchoduje, nafukuje jeho ceny a neustále konkuruje popularite a predajnosti s inými výrobkami. Všetci, od kozmetiky po obilie, dnes nájdu svojho kupca - aký je teda najpredávanejší produkt?

Image

Čierne zlato

Podľa zverejnenia svetových cien a údajov svetovej burzy NYMEX Division je najpredávanejším produktom na svete ropa - olejovitá čierna kvapalina s horľavými vlastnosťami. Zloženie tohto minerálu obsahuje rôzne uhlíky s najrozmanitejšou štruktúrou - ich molekuly môžu byť dlhé a normálne, rozvetvené aj uzavreté v kruhoch atď. V procese destilácie ropy sa získajú také produkty, ako je vykurovací olej, benzín, motorová nafta, kerozén na osvetlenie a prúdové palivo.

Olej sa môže rozpustiť v organickom rozpúšťadle, ale takmer nikdy sa nerozpúšťa vo vode.

Tiež v zložení ropy v malom množstve sú zlúčeniny síry, kyslíka a dusíka. V zásade pozostáva z uhľovodíkov, asfaltových živíc a častí popola, ako aj síry a porfyrínov. Ropné uhľovodíky sa delia na nafténové, metánové a aromatické skupiny - je to najstabilnejšia skupina metánu, zatiaľ čo najstabilnejšia skupina je aromatická, obsahuje minimum vodíka a je najtoxickejšou zložkou oleja. Cena ropy do značnej miery závisí od prítomnosti síry v nej, pretože táto rozšírená korozívna nečistota sa musí počas rafinácie ropy odstrániť. V tomto ohľade je cena oleja, v ktorom je vysoký obsah síry, oveľa nižšia ako cena nízkozrnného oleja.

Odporúčaná