Obchodné riadenie

Marketingový výskum ako neoddeliteľná súčasť podnikateľského plánu

Obsah:

Marketingový výskum ako neoddeliteľná súčasť podnikateľského plánu

Video: Odhalenie pravého Donalda Trumpa: ničivé obvinenie z jeho podnikania a života (2016) 2024, Júl

Video: Odhalenie pravého Donalda Trumpa: ničivé obvinenie z jeho podnikania a života (2016) 2024, Júl
Anonim

Pred začatím nového projektu musíte vypracovať podnikateľský plán. Tento dokument je pre investora zásadný. Hlavné úlohy, ktoré podnikateľský plán zobrazuje, sú nákladová časť a zisk z investícií počas obdobia obratu peňažných investícií. Ak chcete vytvoriť podnikateľský plán, musíte vykonať marketingový prieskum od začiatku projektu až po jeho dokončenie.

Image

Čo je to marketing a na čo je určený?

Ak definujete pojem „marketing“ dvoma slovami - ide o zhromažďovanie a analýzu informácií o danej téme.

Pojmy „marketing“ a „marketingový výskum“ v ekonomike znamenajú zhromažďovanie informácií o trhu tovarov a služieb, konečných spotrebiteľov a ich správaní, konkurentoch a ich konaniach, výskum potenciálnych dodávateľov materiálov a výrobkov potrebných pre výrobný podnik.

Pri tvorbe podnikateľského plánu je obzvlášť dôležitý marketingový výskum, pretože realizácia nového projektu je predovšetkým investíciou peňazí, ktorá by mala priniesť dividendy v určitom časovom období.

Zachytenie určitého odvetvia komoditného trhu znamená zníženie ukazovateľov zisku od konkurentov, ktorí sa jednoducho nevzdajú svojich potenciálnych koncových spotrebiteľov. Samotný nový obchodný projekt znamená prilákanie nových zákazníkov. V tejto súvislosti by marketingový výskum mal ukázať, ktorý spotrebiteľský sektor sa môže podieľať na uvádzaní nových výrobkov na trh.

Obchodný plán odráža aj štúdiu dodávateľov surovín a materiálov potrebných na nový projekt, náklady na túto surovinu.

Odporúčaná