obchodné

Podpora malých a stredných podnikov v Rusku

Podpora malých a stredných podnikov v Rusku

Video: Národné podnikateľské centrá - spoznajte naše bezplatné služby 2024, Júl

Video: Národné podnikateľské centrá - spoznajte naše bezplatné služby 2024, Júl
Anonim

V Rusku sa štát snaží podporovať malé a stredné podniky. Dotáciu pre malé podniky je možné získať v rámci „Programu poskytovania dotácií novovytvoreným malým a stredným podnikom s cieľom uhradiť náklady na získanie fixných aktív“. V takom prípade sa peniaze poskytnú z federálnych, regionálnych a mestských rozpočtov rovnakým dielom.

Image

Peniaze v rámci tohto programu môžete prijímať iba na konkurenčnom základe. Súťaže sa konajú na úrovni mesta a regiónu (regiónu). Účastníci súťaže majú nasledujúce obmedzenia: na rovnakom projekte (podnikateľský plán) sa môžete zúčastniť iba raz. Okrem toho môžete získať dotáciu na takýto program iba raz, to znamená, že ak účastník dostane peniaze víťazom súťaže, nebude sa ho môcť zúčastniť budúci rok.

Štátnou agentúrou zodpovednou za hospodársku súťaž je obvykle Ministerstvo spotrebiteľského trhu a podnikania pod správou mesta alebo Výbor pre hospodársky rozvoj ustanovujúceho subjektu Ruskej federácie.

Štátne spolufinancovanie malých podnikov v rámci „Programu poskytovania dotácií novozaloženým malým a stredným podnikom“

„má niekoľko funkcií. Napríklad, prijaté peniaze sa môžu minúť iba na obstaranie stálych aktív, a to v týchto sumách: až do 85% skutočných nákladov, ktoré vznikli podnikateľovi, ale nie viac ako do výšky získanej dotácie. Okrem toho sa na účasť v programe musíte dohodnúť. jedno až tri ďalšie pracovné miesta na obdobie najmenej jedného roka a ešte jedna vec: žiadateľ o štátnu dotáciu musí byť registrovaný ako právnická osoba alebo fyzická osoba nie viac ako rok predtým Súčasťou programu, ktorý sa má novo vytvorený. Zároveň sa na výhry nedá kúpiť niečo, čo nepatrí k základným výrobným prostriedkom, ako sú autá, spotrebiče, atď

Balíček dokumentov o účasti v súťaži obsahuje: žiadosť o účasť; osvedčenie o registrácii LLC alebo IE; osvedčenie o zápise do registra malých podnikov (vedené v každom regióne); kópie základných dokumentov; podnikateľský plán.

Odporúčaná