obchodné

Pravidlá používania pokladnice pri prevádzkovaní IP

Obsah:

Pravidlá používania pokladnice pri prevádzkovaní IP

Video: Ответы А. Э. Юницкого на вопросы инвесторов SkyWay. ЭкоФест 2020 2024, Júl

Video: Ответы А. Э. Юницкого на вопросы инвесторов SkyWay. ЭкоФест 2020 2024, Júl
Anonim

Uskutočňovanie vyrovnania hotovosti so zákazníkmi bez použitia pokladnice sľubuje podnikateľom vážne pokuty. Pravidlá pre jeho používanie sú prísne upravené zákonom.

Image

Ak je podnikateľ povinný používať registračnú pokladňu

Pokladnica (registračná pokladňa, registračná pokladňa) je určená na registráciu nákupu tovaru a tlač pokladničného dokladu. Zákony upravujúce používanie registračných pokladníc v Ruskej federácii naznačujú, že sú povinné pre všetkých podnikateľov, ktorí uskutočňujú vyrovnanie so zákazníkom za hotovosť alebo používajú bankové karty.

V niektorých prípadoch sa však môžete obísť bez hotovosti. Všetko záleží na tom, aké služby jednotlivý podnikateľ poskytuje alebo aké tovary predáva. Pokladňa nepotrebuje IP, ktoré sú platiteľmi UTII alebo sa zaoberajú obchodovaním na trhoch, v kioskách atď. Medzi platiteľov IP v UTII patria tí, ktorí sa zaoberajú maloobchodom alebo poskytujú obyvateľstvu služby pre domácnosť (napríklad renovácia bytov, práčovne atď.), Takíto jednotliví podnikatelia sú povinní vydávať svojich zákazníkov namiesto šekov pre pokladníkov, komodít alebo BSO. Vyžaduje sa však doklad, ktorý potvrdzuje prijatie hotovosti od kupujúcich. Musia obsahovať povinný súbor údajov, ako sú dátum, číslo dokladu, množstvo a názov tovaru, podpis osoby, ktorá doklad vydala, atď.

Všetky ostatné adresy IP sú povinné používať KKM. Ak individuálny podnikateľ nevydá kupujúcemu šek, potom bude vystavený upozorneniu alebo pokute až do výšky 100 tisíc rubľov. Zároveň musí byť registračná pokladňa, ktorá používa IP pri svojej činnosti, v dobrom stave, zapečatená a predpísaným spôsobom zapísaná do dane v mieste registrácie DV. Bez vykonania postupu registrácie bude práca zásuvky vyhlásená za nezákonnú.

Registrácia pokladnice pre IP

Registrovaná registračná pokladnica musí mať fiškálnu pamäť a musí sa prevádzkovať vo fiškálnom režime. Malo by byť zahrnuté do registra KKM. Pri pokladni musí byť nainštalovaný hologram, ktorý potvrdzuje povolenie na jeho používanie.

Na registráciu pokladnice v dani sa bude vyžadovať vyhlásenie o registrácii k registrácii pokladnice; dohoda o technickej podpore uzavretá so servisným strediskom; pas CCP. Vyžadovali sa aj dokumenty, ktoré potvrdzujú skutočnosť nákupu centrálnej protistrany (potvrdenie o predaji, faktúra, platobný príkaz atď.).

Pokladnica musí byť nainštalovaná v mieste podnikania, nájomná zmluva na obchodné priestory sa môže stať potvrdením adresy pre daň. Ak jednotlivý podnikateľ vykonáva obchodné činnosti na mieste, môže zaregistrovať registračnú pokladňu na svojej domácej adrese. K žiadosti musia byť priložené registračné dokumenty IP (DIČ a PSRN).

Samotný registračný postup trvá 5 pracovných dní, po uplynutí ktorého je IP vydaná karta pri registrácii pokladne.

Odporúčaná