management

Denná rutina úspešného človeka: príklady

Obsah:

Denná rutina úspešného človeka: príklady

Video: Sila rannej rutiny - ZMENÍ TI ŽIVOT! 2024, Smieť

Video: Sila rannej rutiny - ZMENÍ TI ŽIVOT! 2024, Smieť
Anonim

Pri rozhovoroch s mnohými držanými ľuďmi, podnikateľmi a podnikateľmi si často môžeme prečítať, že pobyt na vrchole vlny im pomáha udržiavať krok s prísnymi každodennými postupmi. Aby bol človek úspešný, musí byť veľmi disciplinovaný. Jednoduché denné postupy, jasné plány pomáhajú napredovať nielen v podnikaní, ale aj v živote.

Image

To, čo vytvára váš úspech, nie sú náhodné akcie, ale to, čo robíte každý deň. Preto ľudia venujú toľko pozornosti každodennej rutine úspešných a úspešných jednotlivcov. Aj keď sú všetci ľudia odlišní, schopnosti a potreby všetkých sú jedinečné, v denných plánoch serióznych podnikateľov je veľa podobností. Nejde o konkrétny rozvrh dňa, ale skôr o prístup k nemu.

Denný režim slávnych ľudí

Image

Benjamin Franklin je známy ako jeden z najaktívnejších ľudí nielen svojej éry, ale aj histórie ako celku. Tento politik, diplomat, vedec, vynálezca, spisovateľ a vydavateľ sa zbytočne nazýva „univerzálny človek“. Ako slobodomurár Franklin jasne dodržiaval prikázanie Rádu - „Každý podnik by mal mať svoj vlastný čas.“

Jeho denná rutina zostala celé roky nezmenená. Franklin vstal ráno o piatej, dal sa do poriadku, modlil sa, naplánoval deň, raňajkoval. Od 8:00 do 12:00 bol ponorený do práce. Potom, do dvoch hodín, urobil prestávku na obed, prečítal si poštu a prečítal si ju. Večer pracoval znova až do šiestich a potom, do desiatich rokov, bol zaneprázdnený zabezpečovaním svojho pracoviska, večerou, počúvaním hudby a chatovaním s milými ľuďmi. Pred spaním som definitívne analyzoval posledný deň.

Bol to úplne iný deň pre iného známeho politika - Winstona Churchilla. Z roka na rok vstal ráno o pol siedmej. Bez toho, aby vstal z postele, mal raňajky, roztriedil poštu, čítal noviny a dokonca diktoval množstvo listov a poznámok tajomníkom. Posteľ opustil iba o 11:00. Kúpal sa a prvý deň si dal prvú pohárik whisky so sódou. Churchill pracoval vo svojej kancelárii až do jedného popoludnia, potom obedoval, zatiaľ čo obed trval asi dve a pol hodiny a skončil pohárom portu s dobrou cigarou. Od pol tretej do piatej prišiel opäť čas na prácu, po ktorom nasledovala hodina a pol spánku - tento zvyk, podľa Churchilla, získal na Kube, a práve ona mu pomohla pracovať, ak to bolo potrebné, deň a pol bez spánku. O pol šiestej večer začali prípravy na večeru - mali by ste sa vykúpať a dôkladne sa obliecť. Večera sa začala o 20:00 a mohla trvať aj o polnoci. Potom politik opäť šiel do svojej kancelárie pracovať ďalšiu hodinu a pol.

Z vonkajšej strany sa môže zdať, že v takej každodennej rutine sa príliš veľa pozornosti venuje jedlám a príliš malej práci, ale práca politika počas Churchillovho času bola do značnej miery založená na diskusiách pri stole, pretože nesedel na obed a večeru, ale s mnohými hosťami, medzi ktorými boli tu členovia kabinetu, vojenskí, podnikatelia, zahraniční hostia.

Pokiaľ ide o dennú rutinu jedného z najbohatších ľudí na svete, zakladateľa Amazon.com, miliardára Jeffa Bazosa, je známe, že sa neurobí skôr, ako 10 hodín ráno, snaží sa spať 8 hodín denne a vždy má raňajky a večere so svojou rodinou.

Ďalší miliónový podnikateľ - zakladateľ svetoznámej značky korekčného spodného prádla Spanx Sarah Blakely - v rozhovore o jeho režime hovorí, že jej deň začína o pol šiestej ráno ráno jogou. Jedna z najbohatších žien na svete sama varí raňajky pre svoje deti a berie ich do školy. Rovnako ako Jack Dorsey, tvorca Twitteru, ako aj mnoho ďalších úspešných ľudí, aj Sarah verí, že každý deň pracovného týždňa by mal byť venovaný jednému obchodnému cieľu.

Neurčujte však, že všetci úspešní ľudia sú smiechom. Napríklad zakladatelia jednej z najpopulárnejších služieb HubSpot - sovy. Ich spoločnosť má dokonca taký vtip - „môžete sa dohodnúť na schôdzi alebo stretnutí o 11:00, jednoducho na ne spoliehať zakladateľov.“

Po preštudovaní dennej rutiny mnohých úspešných ľudí môžeme dospieť k jednému záveru - ich rutiny môžu byť úplne odlišné. Niekto ráno vstáva a niekto leží v tom čase, potom si ľahne a potom zaspáva do poludnia, niekto cvičí na simulátoroch a niekto denne premýšľa, niektorí majú naplánovanú rozvrh každú minútu, zatiaľ čo iní dodržiavajú voľnejší rozvrh. Jediná vec, ktorá ich všetky spája, je prítomnosť denných rutín, zvykov, ktoré vám umožňujú vstúpiť do stavu toku, čo je pre pracovný proces najúčinnejšie.

Neustály spánok

Image

Či už večer chodia do postele o deviatej, alebo zostanú hore po polnoci, či vstanú s prvými lúčmi slnka alebo spia pred večerou, úspešní ľudia sa snažia dodržať rovnaký režim spánku bez zmeny harmonogramu. Prekvapivo je závislosť kvality spánku od zvyku spať súčasne jedným z prelomov v somnológii. Táto teória nahrádza presvedčenie, že by ste mali ísť skôr spať, aby ste tiež vstali skoro. Samozrejme hovoríme o každodennej rutine dospelého, pretože telo detí a adolescentov sa formuje iba a preto funguje trochu inak. Aj keď pre nich je stálosť v dennom režime dôležitým kľúčom k úspechu.

Ráno a večer

Prítomnosť ranných rutín je ďalšou vlastnosťou, ktorá kombinuje také rôzne denné rutiny úspešných ľudí. Cvičia jogu alebo meditujú, raňajkujú so svojou rodinou alebo chodia so psom, majú vzduchové kúpele alebo studenú sprchu. Odlišné pre každú z nich sú tieto zvyky zjednotené jednou vecou - pomáhajú sa naladiť na nasledujúci deň, premieňajú komplexný „systém“ ľudského tela do pracovného režimu.

Individuálne sú aj večerné rutiny - čítanie, počúvanie hudby, opäť meditácia, relaxačná vaňa. A opäť majú jednu spoločnú vlastnosť - to je signál pre telo na konci dňa, schopnosť relaxovať a nechať všetky starosti pozadu.

Predbežné plánovanie

Image

Abraham Lincoln povedal: „Dajte mi šesť hodín na vyrezanie stromu a štyri z nich strávim ostrením sekery.“ Ďalším zvykom, ktorý je súčasťou veľmi úspešných ľudí, je predbežné plánovanie. Mnohí z nich uprednostňujú plán nasledujúci deň pred spaním alebo ráno, bezprostredne po vzostupe. Život je, samozrejme, nepredvídateľný, ale vo väčšine prípadov je ľahšie robiť kľúčové rozhodnutia vedome a metodicky, ak o nich nemyslíte v reaktívnom režime, stratenom v horúčkovitom rytme života.

Oddeľte dôležité od nepodstatných

Veľmi úspešní ľudia obmedzujú svoje rozhodnutia na minimum. Dokážu to presne vďaka jasnej dennej rutine, v ktorej rôzne triviálne otázky už majú jednoduché odpovede. Odevy, na ktoré by ste nemali myslieť, ako slávne modré džínsy a čierny rolák od Stevea Jobsa, rovnaké raňajky každý deň, rovnaká fyzická aktivita v stanovenom čase. Keď si raz vybrali niečo (hovoríme o jednoduchých každodenných rozhodnutiach), uprednostňujú ho dlhodobo, aby uvoľnili myseľ na skutočne dôležité otázky. Keď neustále premýšľate o tom, čo sa má nosiť, čo jesť, kam ísť pracovať, ticho trávite nielen drahocenný čas, ale aj mentálnu energiu.

Nenechajte sa rozptyľovať!

Image

V angličtine je veľmi populárny termín mikrodistrakcie - mikroodfrakcie. Používa sa, keď hovoríme o tisíckach malých vecí, ktoré takmer každú minútu upútajú pozornosť moderného človeka - početné push-oznámenia informujúce o listoch, komentároch, odkazoch a podobne. Zakaždým, keď si vziať minúty času, "upútať" pozornosť, neumožňuje sústrediť. Preto je z hľadiska dňa úspešných ľudí zvyčajne vyhradený čas na volania, prezeranie pošty a dokonca aj sociálne siete. Ale čo keď je v správach niečo dôležité? Outsourcing sekretárky alebo asistenta pre prácu s prichádzajúcimi hovormi je odpoveďou podnikateľov.

Časovo obmedzený čas

Denná rutina znamená jasný plán, ale často naznačuje konkrétny, ale veľmi nejasný čas na vyriešenie akýchkoľvek problémov. V dnešnom svete prichádzajú úspechy ľuďom, ktorí vedia, ako sa zamerať na úlohu a rýchlo ju vyriešiť. Prelomené hodiny, stretnutia, brainstormy spravidla vedú k ničomu. Vek technologického pokroku viedol ľudí k tomu, aby si zvykli sústrediť pozornosť na miesto a rýchlo prešli z úlohy na úlohu. Dobrí vodcovia sú si vedomí tejto funkcie a chápu, že ak sa úloha nevyrieši v stanovenom čase, potom „extra minúty“ ju nezmenia. A tentokrát sa nemeria „od plotu po večeru“, návrh zákona nejde časom.

Analyzujte to

Image

Ďalším spoločným rysom, ktorý spája veľa úspešných ľudí, je zvyk viesť si denník. Analýza uplynulého dňa alebo týždňa - v závislosti od toho, ako často si sami určujú úlohu zapisovania poznámok, títo ľudia vyvodzujú závery av prípade potreby menia svoju rutinu, ak vidia svoju neefektívnosť.

Odporúčaná