obchodné

Rosselkhoznadzor hrozí Švajčiarsku zavedením obmedzení dovozu potravín

Rosselkhoznadzor hrozí Švajčiarsku zavedením obmedzení dovozu potravín
Anonim

Podľa korešpondenta RIA Novosti, odvolávajúc sa na vyhlásenie Maxima Gninenka, zástupcu vedúceho oddelenia fytosanitárneho dozoru Rosselkhoznadzor, vedenie oddelenia nevylučuje zavedenie obmedzení dodávok potravín zo Švajčiarska.

Image

Zástupca vedúceho oddelenia sa predtým stretol aj so zástupcami švajčiarskeho veľvyslanectva v Rusku. V rámci dvojstranných rokovaní Maxim Gninenko informoval svojich európskych kolegov, že po uložení sankcií sa dovoz dovozov zo Švajčiarska už zvýšil približne dvakrát a dodávka jabĺk približne štyristo krát.

Nárast zásielok a spôsobuje predstaviteľom Rosselkhoznadzor obavy, že cez územie Švajčiarska sa nezákonne vyvážajú tie členské štáty EÚ, ktoré v súčasnosti nemajú prístup na ruský trh.

Rosselkhoznadzor taktiež zaslal Švajčiarsku množstvo žiadostí týkajúcich sa objemu výroby v krajine a podľa toho možnej veľkosti vývozu. Nevyhnutným predpokladom je poskytnutie fytosanitárnych osvedčení ruským orgánom, ktoré potvrdzujú pôvod a bezpečnosť potravín prichádzajúcich do Ruska.

Ak to švajčiarski kolegovia neurobia, je možné zaviesť reštriktívne opatrenia. V súčasnosti sa väčšina jabĺk vyvážaných zo Švajčiarska predáva v ruských obchodoch ako produkt v segmente prémiových cien. To znamená, že dovážané ovocie nezískavajú návštevníci a patróni spoločnosti Pyaterochka, ale skôr zákazníci, ktorí navštevujú maloobchodné predajne výrobkov Taste, Globus Gourmet, Bahetle a SPAR. -

"Naše jablká pochádzajú z Turecka, Egypta a teraz veľa kupujeme z územia Krasnodar. Neviem nič o Švajčiarsku a jeho jablkách, " uviedol Michail Bastrykin, majiteľ malej predajne ovocia a zeleniny v meste Lobnya neďaleko Moskvy.

Zástupca jedného z hlavných maloobchodníkov, ktorý chcel zostať v anonymite, na druhej strane poznamenal: „Samozrejme, reštriktívne opatrenia nám spôsobujú veľa problémov. Musíme hľadať nových dodávateľov, ale vďaka Bohu sa Azerbajdžan, naše milované Turecko a ďalšie krajiny, stal veľmi aktívnym. Platí to však pre všetky druhy ovocia a zeleniny. Ovocie zo Švajčiarska sme kúpili niekoľkokrát, ale v malom množstve preto, ak nezohľadníte všeobecný trend, možný zákaz nebude mať na našu prácu veľký vplyv, “uviedli odborníci. t.

Odporúčaná