ostatné

Tvorba primárnych účtovných dokladov v 1C Enterprise 7.7

Tvorba primárnych účtovných dokladov v 1C Enterprise 7.7
Anonim

Primárna dokumentácia je vypracovaná ako prvá pri sprievode k transakcii a je účtovným dokladom. Po vystavení týchto dokladov protistrane môžete od neho očakávať ďalšiu platbu.

Image

Budete potrebovať

1c Enterprise 7.7 program

Návod na použitie

1

Zadajte program 1c Enterprise 7.7. Zadajte záložku „Denníky“, ďalej „Účty“. Vyberte „Súbor“ - „Nový“.

2

V okne, ktoré sa otvorí, vyplňte pole „Platiteľ“ (pole „Zmluva“ sa vyplní automaticky). Kliknite na tlačidlo „Nový riadok“ a vyberte požadovanú službu z poskytnutého zoznamu. Vyplňte nasledujúce riadky „Množstvo“ a „Suma“ (nezamieňať s „celkom“).

3

Ak chcete zistiť, akú číslicu musíte vložiť do poľa „Suma“, musíte urobiť jednoduchý matematický výpočet. Konečná suma „Spolu“, ktorú musíte prijať, vydelí sa 1, 18 a výsledné číslo sa vloží do poľa „Čiastka“, nasledujúce polia sa vyplnia automaticky („DPH“ a „Celkom“). Kliknite na tlačidlo „Tlačiť“ a vytlačte hotovú faktúru pre protistranu.

Image

4

Potom kliknite na tlačidlo „Akcie“, „Zadať na základe“. Vyberte zo zoznamu „Poskytovanie služieb“. V okne, ktoré sa otvorí, uveďte „Typ služby“. Kliknite na tlačidlo „Tlačiť“. Osvedčenie o ukončení je pripravené.

5

Znova stlačte tlačidlo „Akcie“, „Zadať na základe“. V zozname vyberte položku Faktúra vystavená. V okne, ktoré sa otvorí, kliknite na tlačidlo „Tlačiť“. A vytlačte konečný primárny dokument - faktúru.

Venujte pozornosť

„Zákon o poskytovaní služieb sa vydáva iba vtedy, ak je služba poskytovaná. Ak predávate tovar, musíte si v druhom kroku vybrať zo zoznamu„ Preprava tovaru, výrobkov “

Vzorky faktúr 2013 - 2014

Odporúčaná