obchodné

Naučte sa, ako vyplniť UTII

Naučte sa, ako vyplniť UTII

Video: Q & A with GSD 037 with CC 2024, Júl

Video: Q & A with GSD 037 with CC 2024, Júl
Anonim

Čo sa týka toho, ako vyplniť UTII, začínajú sa podnikatelia obávať. Prvýkrát je strašidelné urobiť chybu. Nerobte si starosti - vyplnenie tejto správy je veľmi jednoduché. Vyhlásenie UTII sa musí predložiť pred 20. dňom mesiaca nasledujúceho po skončení štvrťroka. Bez ohľadu na to, či bola činnosť vykonaná alebo nie. Posledne uvedený formulár je schválený nariadením Federálnej daňovej služby č. MMV-7-3 / 353 @ zo dňa 04.07.2014.

Budete potrebovať

  • Ako vyplniť UTII: základný návrat a fyzický ukazovateľ
  • Daňový systém využívajúci imputované príjmy nezávisí od príjmov a výdavkov spoločnosti. Ako sa zdá, vyplnenie UTII bez toho, aby sa im venovala pozornosť, zdá sa, najdôležitejšie súčasti všetkých podnikateľských aktivít? Výška dane ovplyvňujú dve hodnoty. Toto je základný výnos a fyzický ukazovateľ. V článku 2 ods. 346.24 daňového poriadku Ruskej federácie uvádza zoznam všetkých druhov činností, ktoré môžete vykonávať u barmana, av článku 346.29 každá z nich zodpovedá kvantitatívnemu a nákladovému vyjadreniu fyzického ukazovateľa a základného príjmu. Úlohou fyzického ukazovateľa je oblasť a počet zamestnancov, základnou ziskovosťou sú náklady na mesiac z jednotky fyzického ukazovateľa. Aj pri výpočte dane sa musíte zamerať na koeficienty K1 a K2. K1 - každý rok indexovaný. Od roku 2015 je jej hodnota 1 798. K2 je ustanovený právnym predpisom subjektu, v ktorom sa podniká. Nájdete to na daňovom úrade.

Návod na použitie

1

Vyplňte titulnú stránku

Pred vyplnením výpočtu UTII, to znamená priamo poznať výšku splatnej dane, musíte začať od titulnej stránky. Úplne hore označujeme DIČ a kontrolný bod (IP nemá kontrolný bod). Pri prvom predložení colného vyhlásenia je v kolónke s číslom úpravy vyznačená hodnota 0. Ďalej nastavíme zdaňovacie obdobie (všetky kódy sú uvedené v dodatkoch k postupu na vyplnenie), rok, kód daňového úradu a miesto registrácie. Názov organizácie sa píše v súlade so zakladajúcimi dokumentmi. Jednotliví podnikatelia píšu svoje priezvisko, meno a priezvisko. Potom uveďte hlavný druh hospodárskej činnosti (majiteľ firmy má počas registrácie právo určiť niekoľko druhov). V dolnej časti titulnej strany sa uvádza, kto potvrdzuje informácie uvedené vo vyhlásení.

2

Druhá časť

Tu budeme hovoriť o tom, ako vyplniť UTII, pretože v tejto časti správy sa počíta daň. Uvádzame kód typu podnikateľskej činnosti, adresu miesta jej vykonávania. Riadky 040-060 stanovujú konštantné hodnoty: vaša základná ziskovosť a ukazovatele K1 K2. Ak existuje niekoľko druhov aktivít, budete musieť vyplniť druhú časť pre každú z nich. Ďalej v riadkoch 070-090 uveďte hodnotu fyzického ukazovateľa za mesiac. Ak sa vaša spoločnosť v aktuálnom vykazovanom období postavila alebo bola zrušená registrácia platiteľa UTII, musíte vyplniť počet plne odpracovaných dní a úmerne vypočítať daň. Z tohto dôvodu sa súčin základného výnosu, koeficientov a hodnoty fyzického ukazovateľa vynásobí počtom kalendárnych dní v mesiaci a potom sa vydelí skutočne odpracovanými dňami. Riadok 100 označuje celý základ dane za štvrťrok, sčítaním riadkov 070-090. Táto hodnota sa vynásobí sadzbou dane 15% a výsledok sa zobrazí v riadku 110.

3

Tretia a prvá časť

V riadku 005 musíte zadať kód, ktorý bude zobrazovať znamenie platiteľa: je zamestnávateľom. Je to potrebné pre podnikateľov, pretože podnikatelia bez pracovníkov môžu znížiť daň z celej sumy poistného, ​​ktoré za seba previedli v priebehu štvrťroka na FIU. Ak existujú zamestnanci - UTII možno znížiť na 50%. Platí to aj pre právnické osoby. V riadku 110 sme sumarizovali údaje do riadku 110 všetkých dokončených oddielov 2. Platené príspevky na IP pre zamestnancov a organizácie sa odrážajú v riadku 020. V riadku 030 podnikatelia sami ukladajú sumy skutočne zaplatené za štvrťrok. V riadku 040 sa získa celková splatná suma (daň po odpočítaní príspevkov).

V prvej časti sú sumy dane splatné za každý predmet činnosti stanovené, ak majú odlišné OKTMO. Ak existuje iba jeden kód, hodnota v riadku 010 oddielu 1 sa bude rovnať riadku 040 oddielu 3.

Odporúčaná