obchodné

Príspevky FIU pre individuálneho podnikateľa v roku 2015

Príspevky FIU pre individuálneho podnikateľa v roku 2015

Video: Hans Rosling: Debunking third-world myths with the best stats you've ever seen 2024, Júl

Video: Hans Rosling: Debunking third-world myths with the best stats you've ever seen 2024, Júl
Anonim

Od roku 2015 vstúpi do platnosti niekoľko zmien, ktoré ovplyvnia DV. Príspevky na FIU v roku 2015 budú tiež nové.

Budete potrebovať

Pre podnikateľov, ktorí sú zamestnávateľmi, existujú pozitívne aj negatívne body. IE bez zamestnancov - hlavnou zmenou príspevkov do FIU v roku 2015 je zvýšenie fixnej ​​časti, ktorú musia zaplatiť sami.

Návod na použitie

1

Novinka pre IP: príspevky do PRF 2015 pre seba

Od 1. januára je minimálna mzda 5965 rubľov. V dôsledku toho sa príspevky IP v roku 2015 zvýšia, keďže vypočítavajú sa na základe jednej minimálnej mzdy. V novom vykazovanom období bude potrebné presunúť 18610, 80 rubľov do časti poistenia a 3650, 58 rubľov do FFOMS. Je to však v prípade, že príjem nepresahuje 300 000 rubľov. Prebytok bude účtovaný vo výške 1%. V tejto súvislosti sa v porovnaní s predchádzajúcim rokom nič nezmenilo. Lehota na prevod finančných prostriedkov je do 31. decembra. Nadlimitné príspevky - do 1. apríla nasledujúceho roku.

2

Ďalšou inováciou pre podnikateľov bez zamestnancov: je právne preukázané, že ak vo vykazovanom roku existujú obdobia, v ktorých podnikateľ nevykonáva činnosti a je oslobodený od platenia príspevkov, sú splatné sumy prepočítané. Pevná veľkosť sa vypočíta na základe skutočne odpracovaného času. Tieto obdobia zahŕňajú:

Prechod vojenskej služby.

Nechajte starostlivosť o dieťa do 1, 5 roka.

Starostlivosť o osobu so zdravotným postihnutím prvej skupiny, osobu, ktorá dosiahla vek 80 rokov alebo o dieťa so zdravotným postihnutím.

Obdobie pobytu v zahraničí, ak jeden z manželov vykonáva diplomatické funkcie.

Prechod jedného z manželov vojenskej služby na základe zmluvy v oblasti, kde nie je možné zamestnanie. Nie viac ako 5 rokov.

3

Príspevky na FIU 2015 IE so zamestnancami

Prevažná časť inovácií sa týka načasovania a metód vykazovania, výšky príjmu, z ktorého sa akumulujú príspevky, a spôsobu, ako ich platiť. Spolu s organizáciami musia pozitívne a negatívne zmeny zohľadniť IP. Príspevky do Dôchodkového fondu Ruska v roku 2015 pre podnikateľov so zamestnancami sa musia účtovať v základnej colnej sadzbe 22%, kým celkový príjem zamestnanca nepresiahne 711 000 rubľov. Teraz však neexistujú žiadne obmedzenia pre FFOMS. Poistné na zdravotné poistenie sa teraz bude vyberať zo všetkých príjmov. Podnikatelia, ktorých priemerný počet zamestnancov presahuje 25 osôb, sú povinní podávať správy dôchodkovému fondu iba elektronicky. Pozitívnym aspektom v tejto situácii je posun v lehotách na podávanie správ. Formulár RSV-1 bude možné odoslať prostredníctvom TCS do 20. dňa druhého mesiaca po skončení štvrťroka. Predtým bol konečný termín 15.. Bude to aj naďalej relevantné pre podávanie správ v papierovej podobe.

Ďalšou dôležitou inováciou je možnosť odloženia vyplatenia finančných prostriedkov jednotlivým podnikateľom. Príspevky na FIU 2015 je možné previesť neskôr, ako sú stanovené termíny, v týchto prípadoch:

Ak podnik podnikateľa utrpel v dôsledku prírodnej katastrofy alebo z dôvodov, ktoré nemohla ovplyvniť.

Ak je podnikateľská činnosť sezónna.

Venujte pozornosť

Príspevky IP do PFR 2015 alebo do FFOMS, za ktoré sú alebo budú preplatky, sa môžete navzájom kompenzovať. Dôvodom takéhoto vyhlásenia bol list ministerstva práce z 9. 2. 2014. 17-3 / B-451. A nevýznamné, ale napriek tomu stanovené legislatívnou inováciou - platby poistného v dôchodkovom fonde by sa mali uskutočňovať v rubľoch a kopeckách.

Odporúčaná