obchodné

Za akú cenu predať svoj produkt?

Za akú cenu predať svoj produkt?

Video: Koľko Zaplatím Amazonu Za To, Že Tam Môžem Predávať? 2024, Júl

Video: Koľko Zaplatím Amazonu Za To, Že Tam Môžem Predávať? 2024, Júl
Anonim

Ak niečo predávate alebo chcete predať, potom skôr alebo neskôr budete mať otázku: za akú cenu ju môžem predať? Čo ovplyvňuje tvorbu konečnej hodnoty tovaru? Bude dopyt po tomto produkte za jeho cenu?

Image

Cena tovaru je suma peňazí, ktorú je kupujúci pripravený zanechať pre konkrétny produkt alebo službu. Hlavnou vecou pri tvorbe ceny je pochopenie, že cena nikdy nebude stabilná. Je ovplyvnená mnohými faktormi. Hlavným faktorom ovplyvňujúcim cenu výrobku sú náklady na samotný výrobok. Nikto nebude predávať tovar na svoje vlastné náklady.

Mnoho predajcov sa snaží zvýšiť svoje zisky iba znížením nákladov na výrobu výrobku alebo hľadajú možnosť nižšej veľkoobchodnej ceny. Nezabudnite, že zníženie výrobných nákladov povedie k zníženiu kvality, čo znamená, že následne budete mať menej kupujúcich.

Dôležitým faktorom pri určovaní hodnoty sú aj ponuky iných predajcov tovaru. Ak je cena tovaru vyššia ako v inom obchode, tak ju prakticky nikto nekúpi. Aj keď existuje názor, že čím vyššia je cena tovaru, tým viac ho kúpi. Psychológia mnohých spotrebiteľov naznačuje, že čím je produkt drahší, tým lepšie a lepšie. Okrem tvorby trhových cien existuje aj maximálna možná cena za tovar stanovená štátom. Pred predajom nezabudnite študovať, akú maximálnu hodnotu môžete podľa zákona pripísať produktu.

Ako môžete pomocou nákladov na tovar zvýšiť svoj zisk? Prvým a pravdepodobne najdôležitejším spôsobom je zníženie výrobných nákladov. Alebo jednoducho povedané zníženie kúpnej ceny tovaru. Hlavná vec tu nie je preháňať. Pamätajte, že lacnejšie náklady na výrobok, horšia jeho kvalita, a to môže nepriaznivo ovplyvniť počet predajov takéhoto produktu.

Ak máte obchod s úzkym profilom, ktorý sa špecializuje iba na určitú skupinu tovaru, má zmysel vypracovať lepšiu ponuku. Cena bude o niečo drahšia ako bežný produkt, ale môžete požiadať o vyššiu cenu za takýto výrobok, pretože tu bude hrať úlohu kvality pre spotrebiteľa. Kupujúci bude pripravený vás opustiť viac ako v inom obchode, ale na oplátku bude počítať s kvalitnou službou alebo produktom.

Ďalším dôležitým faktorom ovplyvňujúcim tvorbu hodnoty tovaru sú návrhy ďalších predajcov, konkurentov. V tomto prípade sa cena zvyčajne vypočíta ako priemer medzi minimálnou a maximálnou cenou tovaru vo vašom meste alebo oblasti.

Toto sú hlavné faktory ovplyvňujúce náklady na tovar. Pamätajte, že na zvýšenie prílevu kupujúcich stojí za to zariadiť akýkoľvek predaj alebo výhodné ponuky, pretože veľa zákazníkov hľadá ponuky, ktoré pre nich budú výhodné.

Odporúčaná