ostatné

10 zaujímavých faktov o Billovi Gatesovi

Obsah:

10 zaujímavých faktov o Billovi Gatesovi

Video: 10 szokujacych faktów o Billu Gatesie | Tajemnice Technologii odc. 3 2024, Júl

Video: 10 szokujacych faktów o Billu Gatesie | Tajemnice Technologii odc. 3 2024, Júl
Anonim

Pravdepodobne každý človek počul o slávnom americkom podnikateľovi a tvorcovi spoločnosti Microsoft Bill Gates. Všetci ho poznáme ako úspešného podnikateľa, talentovanú verejnú osobnosť a jedného z najbohatších ľudí na svete. Niektoré fakty o životopise Billa Gatesa, ktoré sú predmetom osobitného záujmu, však nie sú široko publikované. Sú to však oni, ktorí demonštrujú formovanie svojej osobnosti.

Image

Fakt 1: Legrační prezývka „Trey“

Keď bol Bill veľmi mladý, dostal v rodine prezývku Trey. A aby ste pochopili význam tejto prezývky, musíte sa ponoriť do jej sémantiky a etymológie. Ukazuje sa, že anglické slovo „trey“ symbolizuje číslo tri, pokiaľ ide o hracie karty. Z toho vyplýva, že v detstve je Bill šialene zamilovaný do kartových hier. Boli to oni, ktorí pomohli chlapcovi v ranom veku rozvíjať pozornosť, vynikajúcu pamäť a vynaliezavosť.

Fakt 2: Štúdium v ​​najlepšej škole v meste

Keďže rodičia Billa Gatesa boli v meste pomerne rešpektovanými ľuďmi, podarilo sa im zapísať dieťa do najlepšej Seattleovej školy s názvom Lakeside. Na tejto škole začal Bill študovať programovanie a okamžite si uvedomil, že toto by chcel robiť celý život. Chlapec sa ľahko naučil programovacím jazykom a vo veku trinástich rokov už vytvoril svoj vlastný program, ktorý mu umožnil hrať slávnu hru „Tic Tac Toe“ vo všetkom. A práve na tejto škole sa Bill Gates stretol so svojím budúcim partnerom v spoločnosti Microsoft, Paulom Allenom, ktorý bol omnoho starší ako on. Chlapci však okamžite začali byť priateľmi, tvorili spoločné projekty a venovali sa programovaniu mimo učebne. Bill Gates a Paul Allen spoločne vynašli najpopulárnejší softvér, ktorý doteraz používame.

Skutočnosť 3: Hooliganova minulosť

Ako dieťa bol Bill naozajstný tyran. Aby na školských počítačoch vytvoril niečo nové, nebál sa rozlúštiť svoje programy, za ktoré bol často potrestaný. A keď bol v lete úplne pokarhaný a zakázaný školiť na školských počítačoch. Okrem toho, venujúc veľa času programovaniu, Gates nebol silný v mnohých iných predmetoch, najmä v humanitárnych. Dostal gramatiku a spoločenské vedy s mimoriadnou komplexnosťou.

Skutočnosť 4: odpočet podľa Harvarda

Po ukončení štúdia bol Bill Gates sľúbený ako veľká budúcnosť, ale hneď na začiatku vysokoškolského štúdia sklamal všetkých svojich blízkych. Vstúpil na Harvardskú univerzitu, ale tam študoval iba dva roky. Gates bol vylúčený z dôvodu neprítomnosti niektorých tried a slabého výkonu. To mu však nezabránilo v sebevzdelaní.

Fakt 5: Policajné otázky

V roku 1975 Bill Gates niekoľkokrát prekročil rýchlosť premávky. Akonáhle polícia programátora úplne zatkla pre skutočnosť, že v čase kontroly výrazne prekročil rýchlosť a bol bez vodičského preukazu. A ako keby nerozumel, čo je jeho chyba, tak sa snažil čo najlepšie brániť. Polícia to však vzala ako prejav protestu, takže Bill Gates musel nejaký čas stráviť v cele s opilcami a alkoholikmi. O niečo neskôr bol Bill opäť zatknutý. Tentoraz jazdil na červenom semafore.

Fakt 6: Román pre život

V Billovom živote bola iba jedna láska - Melinda French, s ktorou sa stretol na tlačovej konferencii spoločnosti Microsoft. Následne sa ukázalo, že už dlho pracovala pre Gatesa, hoci si to predtým nevšimol. Ich svadba sa konala v roku 1994 a odvtedy manželia žijú šťastným rodinným životom mnoho rokov a majú tri deti.

Skutočnosť 7: Láska k umeniu

Bill Gates je šialene zamilovaný do kreativity. Preto po zbohatnutí kúpil jeden z najslávnejších obrazov Leonarda da Vinciho a potom ho umiestnil do múzea svojho rodného mesta.

Fakt 8: Ateistické pohľady

Známy podnikateľ je ateista, pretože podľa neho nepozná fakty o existencii Boha. Gates však zriedka propaguje svoje náboženské názory a nikdy nesúdi ľudí podľa ich náboženstva.

Skutočnosť 9: Život v dome budúcnosti

Gates House je svet budúcnosti. Keď k nemu prichádzajú hostia, dostanú neobvyklý elektronický špendlík, ktorý si pamätá všetky svoje preferencie v umení, kine a dokonca aj vo varení. Pre Billa je dom oveľa viac ako len osobný priestor. Toto je miesto, kde podnikateľ pokračuje v produktívnej práci a robí svoje obľúbené veci.

Odporúčaná