obchodné

Čo je to bezplatný prenájom

Obsah:

Čo je to bezplatný prenájom

Video: Kyslikový prístroj VisionAire na prenájom domov 2024, Júl

Video: Kyslikový prístroj VisionAire na prenájom domov 2024, Júl
Anonim

Lízing - poskytovanie nehnuteľností na použitie tretej strane za poplatok. Rozlišovanie pojmu nájomné od iných vzťahov medzi jednotlivcami je rozhodujúce pri výbere peňazí. Súčasne, dokonca aj v ruských právnych predpisoch, je potrebné zaviesť koncepciu „bezplatného nájomného“.

Image

Samotná koncepcia nájomného predstavuje dodanie majetku na peňažné účely, inak ustanovuje trest ako porušenie článku 250 daňového zákonníka a článku 606 občianskeho zákonníka Ruska. Takéto skutočnosti sa však zvyčajne vyskytujú medzi komunikujúcimi alebo vzájomne prepojenými organizáciami a zvyčajne sú pod dohľadom daňových orgánov, pretože často predstavujú daňový únik.

"Výmenný" nájom

Prenájom vybavenia, automobilu, určitej oblasti alebo iného majetku, vypracovaný na základe dohody stanovujúcej úplnú absenciu platby, sa uskutočňuje pomocou majetku, služieb alebo opráv zameraných na zlepšenie fyzických vlastností danej miestnosti, ako kompenzácie za používanie predmetu. Je zaujímavé, že minimálny nájom nie je ustanovený zákonom, to znamená, že môže byť teoreticky symbolický, ale to úplne nezaručuje, že príslušné orgány zavrú oči a nevykonávajú dôkladné vyšetrenie tejto mimoriadnej skutočnosti.

Odporúčaná