ostatné

Čo je to dôvera

Čo je to dôvera

Video: Vlog#18 - Dôvera 2024, Júl

Video: Vlog#18 - Dôvera 2024, Júl
Anonim

Dôvera je jednou z foriem monopolného združenia podnikov, v ktorej všetci účastníci, ktorí sú do nej zapojení, strácajú svoju výrobnú, finančnú a právnu nezávislosť a podliehajú jedinému manažmentu. V takom prípade je zisk rozdelený v súlade s majetkovou účasťou jeho podnikov. V súvislosti s touto okolnosťou sa dôvera považuje za predchodcu takých združení, ako je podiel a koncern.

Image

Návod na použitie

1

V ZSSR sa samofinancujúce združenia podnikov toho istého odvetvia nazývali trusty, aby sa udržala normálna úroveň výroby a zabezpečil ich ekonomický život. V súčasnosti sa v našej krajine termín „dôvera“ vzťahuje na stavebné a montážne združenia (stavebníctvo a trust).

2

Z ekonomického hľadiska je dôvera najbližšou formou podnikovej kombinácie, pretože strácajú nezávislosť a stáva sa jej rozdelením. Manažment riadi dôveru z jedného centra.

3

Dôvera ako typ podnikovej kombinácie má charakteristické črty: - dôvera je najtvrdšia forma všetkých foriem podnikovej integrácie, - pri tejto forme združovania sú všetky aspekty podnikových činností integrované (finančné, ekonomické, právne, priemyselné atď.), - dôvera sa odlišuje výrobou. jednotnosť činnosti. V tejto súvislosti sa uvádza jeho špecializácia na výrobu jedného alebo viacerých podobných druhov výrobkov: - všetky podniky spojené do dôvery sú podriadené jednému centru, ktoré vykonáva operatívne riadenie výrobného komplexu, ako aj služieb a predajných podnikov.

4

Dôvera ako forma združovania je veľmi výhodná pre organizáciu kombinovanej výroby. To znamená, že podniky rôznych priemyselných odvetví sú integrované do jednej spoločnosti, ktoré sú prvkami toho istého technologického cyklu alebo vo vzťahu k sebe hrajú pomocnú úlohu.

5

V súčasnosti je v každej krajine veľa testov. Väčšina z nich sa zameriava na oblasti, ktoré sú schopné vytvárať veľké zisky. Existujú trusty na ťažbu a zlato, ropu, výstavbu nehnuteľností. Dôveru v trhy môžeme pozorovať, keď jeden podnikateľ získa niekoľko miest a na ich základe začne budovať svoj vlastný podnik.

Odporúčaná