Druhy činností

Ako otvoriť pílu

Ako otvoriť pílu

Video: Otváranie piva motorovou pílou 2024, Júl

Video: Otváranie piva motorovou pílou 2024, Júl
Anonim

Najziskovejším materiálom v stavebníctve bol a zostáva strom, takže dopyt po ňom je pomerne veľký. Otvorenie vlastnej pílky v takejto situácii môže byť veľmi výhodné.

Image

Návod na použitie

1

Najprv je potrebné prenajať si pozemok o výmere minimálne 30 hektárov. Budú tu umiestnené sklady surovín a hotových výrobkov, budú vybavené prístupové cesty, bude priamo vybavená píla a úkryt pred zrážkami. Pri umiestňovaní týchto objektov na územie je potrebné vypočítať logistiku pohybu tak, aby nič nezasahovalo do plynulého chodu píly, napríklad by sa mal inštalovať vrchlík, aby nič nebránilo procesu nakladania a vykladania. Na územie by sa mala umiestniť aj šatňa a kúpeľňa pre pracovníkov.

2

Ďalšou fázou je nákup vybavenia. Je potrebné určiť typ zakúpeného stroja. Pásové stroje sa považujú za najúspornejšie, sú pomerne lacné a veľmi hospodárne, avšak v procese si vyžadujú častú výmenu pílky.

Na použitie v domácnosti av malom podniku stačí nakúpiť okružnú pílu. Sú tiež hospodárne a mobilné. Nevýhodou je nutnosť nákupu veľkého počtu jednotlivých dýz.

Môžete si kúpiť takzvané rámové stroje. Nákup takéhoto zariadenia je opodstatnený veľkým objemom výroby. Takéto stroje majú najväčšie nedostatky, spotrebúvajú veľa elektriny a zanechávajú veľké množstvo odpadu, navyše je ich inštalácia veľmi náročná.

3

Ziskovosť výroby bude závisieť od mnohých faktorov. Po prvé je potrebné vziať do úvahy, že objem hotových výrobkov predstavuje približne polovicu objemu surovín použitých pri výrobe, zvyčajne sa zisk objaví, keď objemy výroby presiahnu sedemsto metrov kubických. Príjem z píly môžete zvýšiť úsporou surovín a miezd pre pracovníkov. Náklady na suroviny sa môžu výrazne znížiť, ak sa pozemok získa ako nehnuteľnosť, čím sa pri výrobe použije vlastné drevo. Mzdy pracovníkov na píle sú spravidla vysoké, takže v prípade prestojov nie je potrebné platiť peniaze.

Odporúčaná